SDO vrouwen verstoren bruut kampioensfeest Witkampers

De platte kar met paarden stond gereed, artiesten voor het feest waren geboekt, er waren ballonnen en vuurwerk en heel Gelders Laren was massaal uitgelopen voor de kampioenswedstrijd van het plaatselijke vrouwen team van Witkampers. Tegenstander SDO had echter heel andere plannen en zorgde met een zwaar bevochten 1-2 winst voor treurnis bij het achtergebleven 450 (!) koppige publiek.

Vanaf het begin ging het spel gelijk op en waren er aan beide kanten enkele goede kansen te noteren. Witkampers op zoek naar minimaal één punt voor het kampioenschap was vooral gevaarlijk over de rechterflank. SDO-keepster Danielle Fafieanie redde twee keer fraai op de scherpe uitvallen. SDO had meer variatie in het spel en kwam na een half uur op voorsprong door spits Jennifer Neef die van dichtbij een voorzet van links binnengleed.

Na de thee met de 0-1 ruststand gooide de Larense ploeg alles op de aanval en was met twee pegels op de lat dichtbij de gelijkmaker. De Bussummers counterden echter razendsnel en kwamen na 10 minuten zelfs op 0-2 door een eigen doelpunt van een Witkampers verdedigster. Daarna was het meer pompen of verzuipen voor SDO. Nadat ex-Twente speelster Tessa Klein Braskamp na een half uur de 1-2 fraai in de kruising had geschoten kreeg SDO nog wel tien corners tegen maar hield het ook weliswaar met wat kunst-en vliegwerk in de lange extra tijd stand. “Hiervoor zit ik bij SDO, een fantastische teamprestatie” aldus de zeer gelukkige trainer Richard Buisman die met deze winst, met nog twee wedstrijden te gaan, reeds een plek voor de nacompetitie met zijn ploeg zeker stelde.

Lees via onderstaande button het verslag in de Gelderse krant De Stentor.

Verslag De Stentor