SDO vrouwen sluiten ondanks nederlaag mooi seizoen af

In tegenstelling tot het success van de mannen zijn de SDO vrouwen zondag in Nistelrode al in de eerste ronde van de nacompetitie gesneuveld. Tegen Hoofdklasser Prinses Irene kon SDO, de in de tweede helft, opgelopen achterstand niet meer rechtzetten.

Tijdens de uitstekende eerste helft kreeg SDO, nadat de eerste Prinses Irene - storm was gaan liggen de volledige controle over het duel. Goed positiespel werd er op het warme kunstgras gelegd echter het team van coach Richard Buisman kon het veldoverwicht niet uitdrukken in doelpunten.

Na de 0-0 ruststand was het na twintig minuten Prinses Irene wat een persoonlijke fout in de SDO defensie resoluut afstrafte 1-0. SDO was in de hitte daarna niet bij machte om een echte vuist te maken. Er werd heel hard gewerkt om nog de aansluitingstreffer te maken maar de kracht met name de in de aanval ontbrak . Het laatste kwartier werd er alles of niets gespeeld met maarliefst 5 aanvallers. Als het dan nog niet lukt krijg je uit een counter vaak de deksel op de neus. En zo geschiedde. 5 minuten voor tijd deed het ervaren Prinses Irene de deur helemaal dicht voor onze vrouwen door vanuit een corner de 2-0 aan te tekenen.

Nadat de eerste teleurstellingen tijdens de busreis naar huis waren verwerkt hadden de SDO vrouwen sā€˜avonds nog wel een prachtige afsluiting van het seizoen met een heerlijke BBQ verzorgd door Raymond van Bavel die tevens werd gehuldigd als de jarenlange trouwste VR1 supporter . Daarna werd van maarliefst zes ploeggenoten, waaronder oudgedienden als Fendy van Bavel, en assistent coach Carolien van Willigenburg, op emotionele wijze afscheid genomen. Coach Richard Buisman genoot samen met de sponsoren Evert Jan Toonen en Fred Ahrens van alle warme woorden en sloten samen met de meiden en staf een prachtig seizoen af.