SDO vrouwen pakken weer drie punten ondanks slordig slot.

Publicatiedatum: 13-03-2023

Na de prachtige overwinning van afgelopen week kwam Someren/NWC voor het eerst op bezoek in de Kuil. Met de 5-2 nederlaag van de uitwedstrijd nog goed in herinnering moest coach Richard Buisman door maarliefst vier afwezigen nog wel eerst goed puzzelen in zijn opstelling. 

Na de line-up met de balsponsoren Rosalie en Jasmijn startte SDO moeizaam in het eerste kwartier.  Door te veel slordig balverlies werden er weinig kansen gecreeerd echter kwam ook Someren niet echt tot gevaarlijke aanvallen .  Toch was het SDO wat langzaam het initiatief pakte hetgeen na een half uur een eerste doelpunt opleverde. Jennifer Neef was er als de kippen bij toen de Someren keepster een bal niet klemvast kon houden en  rustig de 1-0 kon binnenschuiven.

In de tweede helft bleef het spelpeil aan beide kanten vooral rommelig en was van goed voetbal niet echt sprake. Inzet was er wel waar vaak de Someren verdedigsters de grenzen van het toelaatbare opzochten. Toch hield de arbiter ter Hofstede zijn kaarten op zak. 

Plotseling uit het niets de gelijkmaker van de Brabantse vrouwen. Door een afstemmingsfout met keepster Ted Baars schoof Fleur van Rossum de bal te kort terug waar de Someren spits direct tussen sprong en Baars omspeelde (1-1). 
SDO hield echter geloof, zette nog een tandje erbij en werd beloond door een goed doelpunt van Lothus Posthumus die vanaf links de bal knap in de lange hoek prikte. 
Amper vijf minuten later viel ook de 3-1 en wat voor een !  Van Rossum maakte haar fout meer dan goed met de mooiste goal van de middag.  Vanuit een corner nam ze de bal in een keer met een omhaal op haar schoen waarna het leer hoog binnenvloog. Een luid gejuich ging op voor de fantastische treffer en Fleur wist breed lachend  even niet wat haar overkwam .....

Nadat  een kwartier voor tijd wederom Posthumus op aangeven van Neef nog voor de 4-1 voorsprong had gezorgd ging het kort voor tijd toch bijna nog mis. 
Na slecht wegwerken uit een corner scoorde Someren van dichtbij en na een te treuzelend wegwerken van Baars werd het vijf minuten voor tijd zelfs nog 4-3. 
"Volstrekt onacceptabel",  mopperden Buisman en zijn assistent Anneloes Vroegindeweij na afloop over de onnodige tegendoelpunten.  "Tegen topploegen krijg je dan ook nog de gelijkmaker tegen of sta je aan het eind zelfs met lege handen".  
Gelukkig kwam het zondag niet zo ver en werden de zo belangrijke drie punten in Bussum gevierd.

a.s. Zondag 19 Maart vertrekt de bus naar Huissen voor de wedstrijd tegen Woezik uiterlijk om 12:00 uur - Toeschouwers zijn natuurlijk van harte welkom om mee te reizen .