SDO vrouwen behalen finale nacompetitie na bloedstollende verlenging

Publicatiedatum: 20-06-2022

In Nijmegen versloegen de SDO vrouwen in een zeer spannende wedstrijd na verlenging Orion met 4-6 en spelen ze zondag 26 juni a.s. de finale om promotie naar de hoofdklasse.

“Wat een geweldige partij en wederom een fantastische teamprestatie” waren de lovende woorden van de trots glimmende trainer Richard Buisman.

Nadat de meegereisde Ben van de Woude zelf voor de hoekvlaggen had gezorgd startte SDO  furieus en na één minuut was het Franca van der Kuilen die slim spits Jennifer Neef in de 16 meter aanspeelde . De SDO spits  twijfelde geen moment 0-1. Een prima opening dus van de Bussumsen die de eerste minuten de bovenliggende partij waren.  Nadat Claudia Broere in de 15e minuut ook nog prachtig de bal in de kruising had geschoten leek met de 0-2 stand alles crescendo te gaan. Orion zette echter aan en liet zien over een goed voetballende ploeg te bezitten. Makkelijk combinerend kwamen de Nijmeegsen dichter en dichter bij het SDO doel. Nadat keepster Danielle Fafieanie al twee keer fraai een Orion kans onschadelijk had gemaakt was ze na een half uur van dichtbij kansloos op een inzet van de scherpe spits Tankink, al vroeg het meegereisde SDO legioen zich af of er geen sprake was van buitenspel. De vlag bleef echter omlaag (1-2).
Na de rust was Orion duidelijk de beter voetballende ploeg en kwam na een goede combinatie al snel op 2-2 waarna het fanatieke thuispubliek haar team nog eens extra aanmoedigde.  SDO knokte echter voor elke meter en bleef voorin uiterst scherp.  Na 10 minuten was het Lothus Pothumus die vallend, na een scherpe counter,  Buisman’s team toch weer op voorsprong zette. (2-3). Kansen waren er in het spectaculaire duel aan twee kanten. Orion schoot hard op de paal en aan de andere kant pakt de Orion keepster een schot van Luna Overeem prachtig uit de kruising. De tijd tikte weg ‘ We waren heel dichtbij het slotsignaal en toch ging het nog mis maar dat kwam ook door de druk van Orion’, analyseerde Buisman eerlijk. Invalster Luna Does greep in de 89 minuut ongelukkig mis op de sterke spits Tankink en scheidsrechter Kemperman wees resoluut naar de stip.  Tankink voltrok zelf het vonnis en met de 3-3 werd de voetbalkrimmi met nog eens 30 minuten verlengd.
Buisman probeerde tijdens het korte rustmoment zijn ploeg op te peppen na deze teleurstelling, sprak zijn vertrouwen uit dat het goed zou komen en kreeg na een zinderende verlenging gelijk.  
Orion probeerde direct in de eerste 15 minuten door te drukken en was heel dicht bij een voorsprong maar invalster Demi den Ouden redde vlak voor haar eigen doel door met een laatste krachstinspanning zich voor een schot te gooien . Daarna waren de SDO voorwaartsen dodelijk effectief bij de uitgespeelde kansen. Na vijf minuten in de eerste verlenging ging er al een groot Bussums gejuich op. Daar was de absolute klasse van de 'topschutter van de regio' Neef : Vanaf het puntje van de 16 schoot ze de bal fantastisch in de verste kruising binnen. ‘Het was uiteindelijk precies de zet die we nodig hadden om weer vertrouwen te krijgen en de laatste krachten op te roepen’, aldus assistent trainer  Anneloes Vroegindeweij. Het SDO publiek had het niet meer van de spanning en sommigen liepen zelfs maar een rondje in plaats van aan het veld te blijven.
De laatste 15 minuten werden gestart .  Amper bezig,  ging Jennifer Neef met haar Orion verdedigster bijna van eigen helft een fel sprint duel aan, bleef de snelste, omspeelde de keepster en schoof de 3-5 binnen. Orion was geknakt en kreeg vrijwel  vanaf de aftrap een nog hardere klap te verwerken toen Franca van der Kuilen, helemaal alleen voor het doel gezet, de 3-6 binnen liet binnen ploffen.  De hele ‘bank’ van SDO stormde het veld in inclusief kleine Eefie ( Franca’s dochter ) als vaste supporter.  ‘Echt een ontroerend mooi moment’ liet Eefie’s moeder na afloop weten.
Vijf minuten voor tijd scoorde Orion nog van dichtbij de 4-6 en trof een schot nog hard de SDO paal maar daarna was het over. Het laatste fluitsignaal klonk en iedereen die blauw-wit aanhing vierde feest. Ben haalde de hoekvlaggen met een glimlach binnen.
Voor Orion kwam in Nijmegen de klap zondag dubbelhard aan omdat ook de mannen na strafschoppen promotie naar de derde divisie waren misgelopen.
In Bussum werden de kolen aangestoken en rookte de BBQ al toen de bus arriveerde.

 

Volgende week volgt dan de climax van deze nacompetitie tegen competitie genoot De Tukkers uit Albergen die met ruime cijfers Nuenen direct uit de hoofdklasse liet degraderen. ‘We hebben nog helemaal niks’  herhaalde Buisman die avond nog. ‘Nog één echte finale er vol voor gaan !!’

Wij hopen as zondag op volle ondersteuning van het SDO publiek en vragen ook de vijfde Kolonne om onze  vrouwen bij deze unieke promotie kans te ondersteunen

Tijdstip en plaats wordt woensdag vrijgegeven door de KNVB

Houd dit bericht in de gaten !