SDO voltooit comeback tegen Fortuna Wormerveer

In de zondag Hoofdklasse A heeft SDO vandaag 3 punten overgehouden aan de ontmoeting met Fortuna Wormerveer. Op Sportpark de Kuil bogen de Bussumers in het laatste kwartier een 1-2 achterstand om in een overwinning: 3-2.

Na het verlies van vorige week tegen BE Quick was winst voor SDO vandaag noodzakelijk om mee te blijven doen om de bovenste plaatsen. De Bussumers startte goed en kwamen via Joost Heerschop in de beginfase tot een tweetal serieuze mogelijkheden. Eerst schoot de rechterspits over uit een voorzet van Glenn Hemmers en even later kwam hij al vallend een teenlengte te kort om bij de tweede paal de 1-0 aan te tekenen.

In de 35ste minuut kwam SDO alsnog op voorsprong. Een vrije trap van Desley Groenewegen werd verkeerd ingeschat door doelman Liklikwati en verdween via zijn handen in het doel. Het doelpunt was voor de bezoekers het startsein om iets meer van zich af te bijten. Dit resulteerde vlak voor rust in een goede mogelijkheid voor Milan Klopper maar zijn inzet verdween over het doel van Rolf Hazelaar.

De ploeg uit Wormerveer zette deze sterke fase door in het begin van de tweede helft. SDO werd teruggedrongen en kreeg in de 58ste minuut de gelijkmaker te verwerken. Ferry Heijnis werd over links weggestuurd en rondde oog in oog met Hazelaar bekwaam af. De aanvalsdrang van de bezoekers leek daarmee iets af te zwakken maar leidde in de 70ste minuut toch tot een doelpunt. Een voorzet van Klopper werd door Dino van Essen ongelukkig verwerkt en liet Hazelaar kansloos 1-2.

SDO leek na deze treffer af te stevenen op een volgende verliespartij maar richtte zich in het slot van de wedstrijd op. Eerst was het spits Jesse van Huisstede die in de 82ste minuut met een weergaloze actie de gelijkmaker aantekende. Van Huisstede werd aangespeeld in de zestien-meter, poorte in een beweging zijn directe tegenstander en schoot al vallend de 2-2 tegen de touwen.

SDO zette hierna door en zag kort daarop invaller Marlon Amankwah tot tweemaal toe net geen doel treffen uit voorzetten van Heerschop en Theo Visser. Diezelfde Amankwah kwam in de 90ste minuut op links evenwel door en bediende met een lage voorzet Joost Heerschop. De topscoorder van SDO wist wel raad met deze kans en schoot de Bussumers naar de overwinning.

Bekijk via onderstaande buttons alle foto's van het duel, gemaakt door Johan van der Geest

Foto's