SDO VR1 vindt weg omhoog na prima zege op vv Winkel

“Een dik verdiende overwinning meiden” zo complimenteerde de gelukkige coach Richard Buisman zijn team na afloop van de 3-1 thuiszege op v.v. Winkel.

Vanaf de aftrap was het een wat rommelige wedstrijd waar van beide kanten het combinatiespel te wensen overliet. Het scheelde echter maar weinig of SDO was al snel op voorsprong gekomen. Jennifer Neef poeierde het leer van 20 meter op de lat. Langzaam kwam ook het Noord-Hollandse Winkel meer aan aanvallen toe en was het in de 25e minuut direct succesvol. Te slap verdedigen in SDO’s laatste lijn gaf de Winkel spits de mogelijkheid uit te halen en het was al 0-1. Onze vrouwen zetten er een tandje bij en kwamen tien minuten voor de rust op gelijke hoogte. Nu was Neef met haar fraaie afstandsschot wel succesvol. Na zich kort te hebben vrij gedraaid haalde ze hard uit en vloog de bal schitterend in de bovenhoek. De Winkel verdedigsters waren duidelijk even van slag en gingen amper twee minuten later direct in de fout. Met een scherpe sliding kreeg Neef de bal naar Femke Vercoelen die vrij voor het doel niet faalde 2-1.

Na de thee was het eerste kwartier van SDO vol fouten. Er werd wel met veel inzet gespeeld maar was het spel zeer onzorgvuldig. Na enkele omzettingen door Buisman liep het beter en werd zijn ploeg beloond voor het harde werken. Twintig minuten voor tijd haalde Neef wederom uit en vloog de bal, ietwat geholpen door een misgrijpende Winkel keepster, weer precies in de bovenhoek 3-1. Deze voorsprong gaven de SDO vrouwen daarna niet meer weg. Tweemaal ontsnapte Winkel zelfs nog aan een grotere uitslag daar de bal door verdedigsters van de doellijn moest worden gehaald. Nadat de uitstekende, onopvallend fluitende, arbiter Veltman het laatste fluitsignaal had laten klinken was er weer enorme vreugde in het Bussumse kamp. Met 12 hard verdiende punten als resultaat werd daarmee de eerste, zeer leerzame, seizoenshelft afgesloten.

Het enige wat nog rest voor de winterstop is de Gooische klassieke derby in de beker want volgende week zondag om 13.00 uur op sportpark de Kuil spelen onze vrouwen in de tweede bekerronde tegen 'buurvrouw' ’t Gooi Vr1. Wij nodigen eenieder dan ook uit ons bij deze clash te ondersteunen. Uit Hilversum zal als vanouds een vaste supportersschare meekomen.

Bekijk hier de foto's van Anneloes Vroegindeweij

Foto's