SDO verslaat Silvolde

SDO – Silvolde 1 – 0 Olthuis (eigen doel) 20ste minuut

SDO blijft verbazen. De club speelt voor het vierde seizoen in de Hoofdklasse A zondagamateurs en is tegen de verwachtingen in nog steeds de koploper. Hoogeveen, dat zijn wedstrijd uit tegen Hoogland met 1-2 wist te winnen, heeft vier verliespunten minder, een wedstrijd minder gespeeld en is de virtuele koploper.

Het treffen tussen SDO en Silvolde werd vooral gekenmerkt door de maartse buien en de strakke zuidwester die de eerste helft het spelbeeld domineerden. In de tiende minuut kwam SDO-verdediger Niels Irik goed weg toen een aanvaller van Silvolde alleen op doelman dreigde te gaan, voor Irik langs kruiste en daarmee de knie van de verdediger raakte. De Silvolde-aanvaller ging gretig naar de grond. Omdat er van opzet geen sprake was, volstond de scheidsrechter Irik met geel te bestraffen. Hoewel Silvolde meer balbezit had, kwam de ploeg niet tot kansen.

In de twintigste minuut komt SDO zeer gelukkig op voorsprong. De Silvolde keeper Pim Olthuis krijgt de bal, geschoten uit een corner van Theo Visser, ongelukkig op de vuisten en slaat de bal in eigen doel. Niet lang daarna wordt hij tot twee keer toe op de proef genomen door vlammende schoten van Glenn Hemmers, beide keren weet Olthuis met een fraaie zweefduik de bal uit het doel te houden.

In de tweede helft is het spelbeeld min of meer gelijk aan de eerste helft. Silvolde onderneemt pogingen tot aanvallen maar de SDO-verdediging met uitblinker Irik kan gemakkelijk standhouden. SDO countert en krijgt uit prachtig opgezette aanvallen van achteruit, vier opgelegde kansen die jammerlijk worden gemist. Een schuiver van Heerschop die rakelings langs de paal vliegt, Visser ziet een schot gekeerd, Huisstede twee keer een op een met Olthuis waarbij Huisstede Olthuis weet te verslaan maar het doel niet weet te vinden. Daartegenover een balletje op de lat bij SDO-keeper Hazelaar die uiteindelijk meer last had van de storm en regen dan van de Silvolde aanvallers. Een tegenvaller vlak voor rust was het uitvallen van de SDO-linksback Dino van Essen. Gevreesd wordt voor een zware hamstringblessure. Invaller Hesta had vervolgens een ongelukkige middag. De piepjonge linksback liep dertig seconden na zijn invalbeurt tegen een gele kaart aan en durfde zijn verdedigende taken daarna niet meer zo goed uitvoeren. Met nog een kleine twintig minuten te spelen werd hij gewisseld en speelde middenvelder Daley Groenewegen zonder problemen op de linksbackpositie.

Nog negen wedstrijden te gaan en het is niet uitgesloten dat er het volgende seizoen op zondag in ’t Gooi in de Derde Divisieclub competitievoetbal gespeeld wordt.

E. Gomokum

Bekijk via onderstaande buttons alle foto's van het duel, gemaakt door Johan van der Geest

Foto's