SDO verliest kostbare punten tegen Alcides

Na een reeks mooie overwinningen heeft SDO vandaag kostbaar puntverlies geleden in de strijd om de titel in de zondag hoofdklasse A. De Bussumers verloren thuis met 2-3 van een uiterst effectief Alcides.

Gezien de kansenverhouding en het wedstrijdverloop was de nederlaag onnodig. SDO speelde zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen maar was vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Daarnaast creeerde de Bussumers voldoende kansen om de overwinning naar zich toe te trekken.

In het eerste bedrijf was het Joost Heerschop die na acht minuten alleen door kon richting het vijandelijke doel. Heerschop speelde de bal echter te ver voor zich uit waardoor Alcides-doelman IJzerman redding kon brengen. Een paar minuten later kwamen de bezoekers uit het niets op voorsprong. Een diagonale bal vanaf het middenveld bereikte spits Jermain Wobbes die goed weggelopen was uit de rug van Micha Fokker. Wobbes duwde bal in een beweging richting doel en verraste daarmee keeper Rolf Hazelaar: 0-1.

SDO liet zich niet van het stuk brengen, zette het overwicht voort en kreeg uiteindelijk na 35 minuten loon na werken. Jesse van Huisstede kreeg de bal in het strafgebied aangespeeld een passeerde keeper IJzerman en met een diagonaal schot: 1-1. Lang kon SDO echter niet genieten van de gelijkmaker. Na balverlies van Desley Groenewegen kreeg Danni Lohman in de 43ste minuut de mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Zijn schot werd eerst nog gestopt door Hazelaar maar in de rebound was Wobbes er als de kippen bij om de 1-2 aan te tekenen. Omdat van Huisstede vlak daarna een uitgelezen mogelijkheid op de 2-2 liet liggen, betekende dit tevens de russtand.

Na de pauze ging SDO verder waar het gebleven was. De ploeg van Koen Janssen domineerde de wedstrijd een ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel na 65 minuten uit een penalty. Scheidsrechter Wiersma constateerde een handsbal in het Meppelse strafschopgebied na een venijnige uithaal van Desley Groenewegen. Jesse van Huisstede benutte dit buitenkansje vanaf de stip: 2-2.

Met nog een goede 25 minuten op de klok leek voor SDO de weg open te liggen naar een overwinning. Ondanks meerdere mogelijkheden slaagde ze er echter niet in de voorsprong op het bord te zetten. In de slotfase kregen de Bussumers het spreekwoordelijk deksel alsnog op de neus. Alcides kroop na dik 80 minuten iets meer uit de schulp en zag via Ryan Luyckx de eerste grote kans van de tweede helft gestopt worden door Hazelaar. Uit corner die volgde, kopte de volledig vrijstaande Dennis Blokzijl zijn ploeg echter op voorsprong: 2-3. Ondanks verwoedde pogingen van Bussumse zijde - onder meer twee dotten van kansen via van Huisstede en Visser - bleek dit uiteindelijk de einduitslag.

Volgende week staat voor SDO de topper tegen Hoogeveen op het programma. Gezien de stand in de zondag hoofdklasse A een cruciaal duel om de bovenste plaats(en).

Bekijk via onderstaande buttons alle foto's van het duel, gemaakt door Johan van der Geest en de samenvatting, gemaakt door Marieke Heerschop!

Foto's

Samenvatting