SDO strandt in halve finale nacompetitie

Na het forse 0-5 verlies in de heenwedstrijd heeft SDO in en tegen VV Gemert geen wonder kunnen verrichten in de return van de halve finale nacompetitie om promotie naar de zondag Derde Divisie. Ondanks een goede eerste helft van Bussumse zijde, stond er na 90 minuten wederom een afgetekende score op het bord: 4-0.

Anders dan in de thuiswedstrijd van afgelopen woensdag, voetbalde SDO met name voor rust vrij aardig. De Bussumers hadden in Gemert het overwicht en creeerden 4 a 5 goede mogelijkheden. De scherpte ontbrak echter om de thuisploeg uiteindelijk echt pijn te doen en er een wedstrijd van te maken. Daarnaast kwam Gemert er zo nu en dan gevaarlijk uit en liet het zien waarom de ploeg verdient doorgaat naar finale. Sander Vereijken dook na een kwartier gevaarlijk op voor het doel van Dion Thomas en liep een voorzet van Jens Leijten binnen. Diezelfde Vereijken was vlak voor rust ook verantwoordelijk voor de 2-0 door de bal vanuit een praktisch onmogelijk positie achter Thomas te schieten.

De tweede helft werd zodoende echt een formaliteit. Het beetje hoop dat SDO vooraf wellicht nog koesterde op een stunt, was met de 2-0 ruststand verdwenen en bij Gemert ging men volledig op de spaarstand. Dit mondde uit in een gezapige laatste 45 minuten waarin uiteindelijk nog wel twee doelpunten vielen. Aanvoerder Joost Habraken werd na een goed uur vrijgespeeld en schoof na de 3-0 binnen en spits Ralf Kemper pikte na 77 minuten eveneens zijn graantje mee door er 4-0 van de te maken.

Zo strandt de nacompetitie voor SDO in de halve finale. De Bussumers mogen evenwel terugkijken op een fantastische jaar waarin het tot op de laatste speeldag meedeed om het kampioenschap in de Zondag hoofdklasse A. Gezien dit resultaat kijkt men met het volste vertrouwen vooruit naar het volgend seizoen.