SDO opent nacompetitie met gelijkspel tegen GVV Unitas

In het eerste duel van de eerste ronde van de nacompetitie om promotie naar de Derde Divisie heeft SDO op bezoek bij GVV Unitas met 2-2 gelijk gespeeld. De Bussumers bogen in de tweede helft een 2-0 achterstand om en werden op basis hiervan de morele winnaar van het duel. De spanning komt evenwel volledig te liggen op de return, aanstaande zondag op Sportpark de Kuil.

Het duel in Gorinchem kende voor SDO twee gezichten. Zonder vaste basisklanten Dailey Groenewegen (geschorst) en Theo Visser (geblesseerd) slaagde SDO er voor rust absoluut niet in om een vuist te maken en het duel naar zich toe te trekken. Unitas had het betere van het spel en kwam - na een weinig spectaculair begin - in de 28ste minuut dan ook voorsprong uit een penalty, gegeven na een lichte overtreding van Gerrit Snijders. Akin Arslan liet Rolf Hazelaar vanaf elf meter kansloos. Vijf minuten later was het Pascal van Delden die met een keurige volley vanaf de rand van het zestienmeter gebied Unitas op een 2-0 voorsprong schoot. SDO mocht even later van geluk spreken dat Esey Kiflom het vizier niet op scherp had staan: zijn schot verdween van dichtbij over het doel van Hazelaar. De 2-0 ruststand was hoe dan ook volledig overeenkomstig de verhouding.

SDO tapte na rust echter uit een ander vaatje, won meer duels een kwam geleidelijk aan beter in de wedstrijd, al moest het vlak na rust nog wel even slikken toen Arslan uit een vrije trap de bovenkant van de lat raakte. De Bussumers drongen daarna aan en maakten 10 minuten na rust de aansluitingstreffer. Een corner van Glenn Hemmers bleef hangen waarna Gerrit Snijders er als eerste bij was om de bal tegen de touwen te jagen. Een paar minuten daarna was het de beurt aan Jesse van Huisstede. De spits speelde niet zijn beste wedstrijd maar zijn doelpunt was er een uit het boekje. Aangespeeld door Dino van Essen nam hij de bal mee in het zestienmeter gebied, kapte zijn directe tegenstander uit en rondde koeltjes af in de verre hoek: 2-2.

SDO leek na de gelijkmaker op weg te willen naar meer maar tegelijkertijd vloeiden bij de Bussumers de krachten langzaam weg. Dit goldt eveneens voor Unitas, waardoor in het slot van de wedstrijd geen van beide ploegen in staat was om de overwinning naar zich toe te trekken. Door dit resultaat zijn alle ogen gericht op de return van aanstaande zondag. De winnaar van dit tweeluik speelt in de volgende ronde tegen VV Gemert.