SDO op rand van uitschakeling in nacompetitie

In de eerste wedstrijd van de halve finale van de nacompetitie om promotie naar de derde divisie heeft SDO een forse nederlaag geleden. De Bussumers verloren gisteravond op eigen veld afgetekend met 0-5 van VV Gemert. De return van aanstaande zaterdag lijkt hierdoor tot een formaliteit te zijn geworden.

Het krachtsverschil tussen de twee ploegen was gisteren duidelijk in de einduitslag. De bezoekers uit Brabant waren vaster, technische vaardiger en - zelfs zonder topscorer Thijs van Pol (34 competitie doelpunten) - dodelijk effectief voor het doel van Rolf Hazelaar.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was weliswaar nog voor SDO. Gemert liet het initiatief en de ploeg van Koen Janssen kwam een aantal keer gevaarlijk door. De leidde tot kansen voor onder andere Joost Heerschop en Jesse van Huisstede maar beiden troffen geen doel.

Gemert kwam er na de beginfase steeds beter uit en voetbalde zich bij vlagen keurig door de Bussumse defensie. In de 19de minuut kwamen de bezoekers op voorsprong door een doelpunt van Sander Vereijken. Vrijgespeeld door Ralf Kemper klopte de linksbuiten Rolf Hazelaar met een geplaatst schot in de korte hoek. 10 minuten later werd het via Ralf Kemper zelf 0-2. De spits kon na een steekbal alleen af kon op Hazelaar en schoof de bal, onder de SDO-doelman door, binnen. SDO zette hierna vooral op het fysieke vlak een tandje bij maar dwong daarmee weinig anders af dan hier en daar een opstootje.

Ook na rust kreeg SDO geen vat op het duel. Gemert combineerde er af en toe lustig op los en kwam ruim 10 minuten na rust op 0-3. Ralf Kemper schoof de bal na een prima aanval binnen. SDO schakelde na dit derde doelpunt over op een wat aanvallendere speelstijl en dwong hiermee wat kleine mogelijkheden af, maar het was Gemert dat uiteindelijk dankbaar gebruik maakte van de ruimte die er kwam. Wederom Ralf Kemper zorgde voor de 0-4 en was vlak voor tijd ook de aangever bij de 0-5 van Jasper Lalising. Rolf Hazelaar had die 0-5 eerder nog voorkomen door een penalty van Willem den Dekker te keren.

Door deze uitslag staat SDO voor een extreem lastige opgave. De return vangt aanstaande zaterdag om 14:00 uur aan op het sportpark van VV Gemert.