SDO op karakter langs Hollandia

Na een wisselvallige periode heeft SDO vandaag goede zaken in de zondag hoofdklasse A. Op eigen veld werd Hollandia met 1-0 verslagen. Een broodnodige overwinning 'op karakter' waar het ook vandaag met sprankelend voetbal niet lukte.

De mannen van Koen Janssen troffen in Hollandia vanmiddag de kersverse koploper en kampioen van de eerste periode, en hadden tegelijkertijd te dealen met een vervelende nasmaak van de midweekse uitschakeling in het regionale bekertoernooi (3-1 verlies tegen Olympia Haarlem).

In het aangename herfst/winterzonnetje ging het spel in de eerste helft aanvankelijk gelijk op. Hollandia drong gaandeweg echter aan en het was vooral aan doelman Rolf Hazelaar te danken dat de bezoekers uit Hoorn niet op voorsprong kwamen. SDO stelde daar weliswaar twee goede doelpogingen tegenover maar mocht van geluk spreken dat het met 0-0 kon gaan rusten.

Samenvatting:

Het tweede bedrijf liet een iets ander beeld zien. SDO slaagde er nu wel in om de druk op de defensie van Hollandia op te voeren en creerde gaandeweg meer mogelijkheden via onder anderen Desley Groenewegen en Jesse van Huisstede. Hollandia kwam er in die fase spaarzaam uit maar was niet ongevaarlijk en dwong Hazelaar wederom tot handelend optreden.

Op het moment dat de druk van wat leek weg te zakken, kwam SDO toch op voorsprong. Een vrije trap van Glenn Hemmers werd laag met het hoofd verlengd door Dwight Oehlers en viel in het vijf-metergebied voor voeten van Desley Groenewegen die niet aarzelde en binnenschoot.

Het laatste kwartier stond vervolgens in het teken van overleven. Nadat Jesse van Huisstede in de 82ste minuut van het veld was gestuurd, drong Hollandia georganiseerd aan. Met behulp van het houtwerk en wat geluk trok SDO de overwinning uiteindelijk over de streep

Bekijk hieronder de foto's gemaakt door Jeroen van der Geest.

Foto's