SDO onderuit in halve finale beker

In de halve finale van het bekertoernooi heeft SDO vanavond geen succes kunnen behalen. De Bussumers verloren in een van SDO-zijde zeer matig duel met 3-1 van SV Huizen. Gezien het vertoonde spel was deze uitslag niet meer dan terecht.

De ploeg van Koen Janssen liet op Sportpark de Wolfskamer weinig zien van het niveau dat het dit seizoen in de competitie zo vaak weet te halen. SV Huizen stelde daar strijdlust tegenover en liet bij vlagen zien ook aardig te kunnen voetballen. Na 12 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Balverlies op het middenveld van SDO leidde een aanval in die uiteindelijk belandde bij Quincy van Waveren. Met een laag schot verschalkte hij doelman Dion Thomas: 1-0. SDO legde na dit vroege doelpunt iets meer energie in de wedstrijd maar was in balbezit te slordig om echte kansen af te dwingen. Veel verder dan een gevaarlijke voorzet voorlangs van Roy van Essen kwamen de Bussumers in het eerste bedrijf dan ook niet.

Ook in de tweede helft kwam SDO niet goed in het spel en zag het toegestroomde publiek de thuisploeg wederom na 12 minuten de voorsprong uitbreiden. Ditmaal was Olivier Blaauw het eindstation van een aanval over links. De oud-speler van BFC schoot de bal vanaf 10 meter in de lange hoek: 2-0. In de fase die volgde was het vooral aan Dion Thomas te danken dat het bij 2-0 bleef. Hij hielt zijn ploeg met enkele knappe reddingen op de been. Toch kwam Huizen uiteindelijk op 3-0. Een goede aanval werd door Hidde van der Veldt bij de tweede paal binnengeschoten.

Pas na dit doelpunt leek SDO wakker te worden en vond het zowaar een doelpunt. Jesse van Huisstede speelde zich vrij in het strafschopgebied maar werd in zijn actie onderuit gehaald door Jeroen Lamme. De toegekende penalty werd door van Huisstede zelf benut: 3-1. Niet lang daarna bereikte van Huisstede met een goede voorzet Joost Heerschop die zijn kopbal op de lat zag belanden. De aansluitingstreffer bleef echter uit, al was van Huisstede vlak voor tijd met een kopbal nog dichtbij. Huizen-doelman Mackaay redde zijn inzet echter zeer bekwaam.

Zodoende verliest SDO de kans op prolongatie van de winst in de districtsbeker en kan het vizier volledig worden gericht op het spannende slot van de competitie. Huizen gaat door naar de finale en speelt daarin tegen de winnaar van Fortuna Wormerveer - Zuidvogels.