SDO niet voorbij BE Quick

In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen is SDO thuis niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen BE Quick. Voor de Bussumers betekent dit resultaat een derde plaats in de eindrangschikking en kan alle focus nu worden gelegd op de nacompetitie.

Voor SDO was het rekenwerk vooraf simpel. Met een punt minder dan koploper DEM en een beduidend minder doelsaldo dan nummer twee Hoogeveen, wisten de Bussumers dat alleen puntverlies bij die twee ploegen een kampioenschap mogelijk kon maken. Daarbij diende de ploeg van Koen Janssen zelf af te rekenen met de bezoekers uit het Groningse Haren die nog een punt nodig hadden om zich officieel veilig te spelen.

SDO begon slordig aan het duel op Sportpark de Kuil en keek al na een kleine tien minuten tegen een achterstand aan. Een goed genomen vrije trap verdween vanaf een meter of 19 keurig achter doelman Rolf Hazelaar. De Bussumers namen na de tegengoal wat meer initiatief en beloonden zichzelf na 23 minuten bijna via Theo Visser. De linkeraanvaller profiteerde van een verkeerde terugspeelbal, omspeelde de Harense keeper maar zag zijn schot op doellijn worden gekeerd. Een paar minuten later kwam SDO wel op gelijke hoogte. Visser krulde een toegekende vrije trap vanaf 20 meter met veel gevoel in de bovenhoek.

SDO hielt hierna het overwicht maar creeerde zelf weinig echte kansen. Daarnaast mocht de thuisploeg op slag van rust Hazelaar bedanken dat het niet voor de tweede keer op achterstand kwam. De doelman toonde zijn klasse op twee inzetten van Harense zijde.

Na rust ging SDO nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong, gesterkt door het gegeven dat zowel DEM als Hoogeveen bij rust tegen een achterstand aankeek. Na 60 minuten brak Glenn Hemmers uiteindelijk de ban door bij de tweede paal een voorzet van van Huisstede binnen te lopen: 2-1. In het kwartier dat volgde, waren eerst Joost Heerschop en Jesse van Huisstede dicht bij de 3-1, druppelde het nieuws binnen over de gelijkmaker van Hoogeveen en de voorsprong van DEM en incasseerde SDO vervolgens een tegentreffer na een aanval over de linkerkant. De hoop een direct kampioenschap was daarmee goeddeels vervlogen, al had SDO nog wel zicht op plek twee.

Met nog een kwartier te spelen, wisselde Janssen aanvallend en ging SDO wederom op zoek naar een doelpunt. Deze kwam er bijna via invaller Gerrit Snijders die tot twee keer toe met het hoofd de mogelijk kreeg om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Zijn eerste inzet werd echter stijlvol gestopt door de Harense doelman en bij de tweede was het vooral Snijders zelf die verzuimde de bal van dichtbij voldoende te raken. In het restant vocht BE Quick met overgave voor het punt dat ze in veilige haven zou brengen en haalde het met succes het laatste fluitsignaal, eindstand 2-2.

SDO eindigt zodoende op de derde plaats en kan zich richten op de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de zondag Derde Divisie, aanstaande donderdag in Gorinchem tegen Unitas.

Bekijk hieronder de foto's, gemaakt door Johan van der Geest!

Foto's