SDO MO11-1 vs. TOS Actief MO11-1

Na een prima overwinning in de 1/8e finale van de beker stond zaterdag 9 maart de derde wedstrijd in de hoofdklasse op het programma. De eerste twee wedstrijden werden met ruime cijfers verloren. Hoewel de uitslagen (Desto 8-0 en Buitenveldert 2-8) anders doen vermoeden deden we fases van deze wedstrijden zeker goed mee en dat bood perspectief voor deze derde wedstrijd tegen TOS-Actief.

Vooraf hielden we een korte wedstrijdbespreking waarin we ons strijdplan nog eens doornamen en iedereen scherp was om een goed resultaat te boeken.

Dat lukte! De weersomstandigheden speelden een grote rol, daar hadden beide ploegen uiteraard mee te maken maar het lot besloot dat SDO de eerste helft met wind mee mocht starten. Met hoog druk en aandacht voor de tweede bal was het vooral SDO die het spel bepaalde. En als de bal dan veroverd werd, wisten we met goed voetbal en snelheid voorin veel kansen te creƫren en een aantal hiervan goed af te ronden. We gingen de rust in met een 4-1 voorsprong.

Een tevreden staf en lachende speelsters maar met enige terughoudendheid: dit is de hoofdklasse en we moesten nog een helft tegen de wind in.

De tweede helft leunden we iets meer achterover. We spaarden onze energie door iets meer op eigen helft te verdedigen en werden nu vooral gevaarlijk vanuit de omschakeling. Ondanks de stortbui die na ongeveer een kwartier in de tweede helft op ons neerdaalde en, eerlijk is eerlijk, na vooral veel goed verdedigend werk, wisten we een tweetal omschakelmomenten uitstekend te verzilveren.

Een verdiende eindstand van 6-1 stond op het scorebord. Het was koud, de regen daalde op ons neer maar de vreugde was er niet minder om. De gebruikelijke penalties werden in deze weersomstandigheden overgeslagen; het feestje werd in de kleedkamer gevierd.

Volgende week gaan we op bezoek bij De Meern om dit resultaat een goed vervolg te geven en na de thuiswedstrijd tegen KFC kunnen we de halve finale van de beker bereiken door Het Gooi te verslaan.

We zijn trots op de toppers van de MO11-1 en de ontwikkeling die zij doormaken en we nodigen iedereen graag uit om eens te komen kijken naar de toekomst van het damesvoetbal bij SDO.