SDO MO11-1 vs Hoogland MO11-1

Even voorstellen: Liv, Fenna, Merel, Mieke, Marijne, Emily, Merle, Sabijn, Feline en Rifka onder begeleiding van Hadewych en Arnaud De MO11-1 is dit seizoen een hecht team met veel talent. We hebben meiden met duelkracht in de selectie, een opbouwende verdediging, middenvelders die het spel verdelen en aanvallers die snelheid, techniek en scorend vermogen combineren.

De 1e klasse is vóór de winterstop een klasse met vrij grote onderlinge verschillen. De eerste bekerronde komen we gemakkelijk door en hoewel we in de competitie verliezen van Achterveld en Zwaluwen Utrecht was het duidelijk dat we voetballend niet minder waren. Integendeel, tegen beide teams creëerden we de meeste kansen en ons veldspel werd steeds beter.

Ook tegen UVV lieten we goed voetbal zien, soms combineerden we zelfs iets te ver door. Vaak wordt bij een ruime overwinning het niveau van de tegenstander bekritiseerd, misschien terecht maar voor ons was het een mooi moment om de positiespelletjes en combinatievormen vanuit de training op het veld te laten zien. Wat meer dan goed lukte.

Vandaag, 13 oktober, stond de thuiswedstrijd tegen Hoogland op het programma. Een op papier gelijkwaardige tegenstander, op het veld bleek dat jammer genoeg niet. Onze meiden van SDO overklaste Hoogland op alle fronten: in duelkracht, onze opbouw van achteruit, spelverdeling vanuit het middenveld, onze combinaties en scorend vermogen bij de aanvallers. Het enige minpuntje was dat onze keepers zich niet hebben kunnen ontwikkelen. Een groot compliment waard en natuurlijk was de weerstand niet gelijkwaardig maar we hebben wel laten zien waar we toe in staat zijn: 17-1

Voor alle voetballiefhebbers van SDO (en omstreken): kom eens kijken bij de MO11-1 zodat je over een jaar of zeven, langs de lijn bij SDO Dames 1, kunt zeggen: "Ik was erbij toen zij nog 10 was en op een half veld speelden!".

Op naar de volgende bekerwedstrijd, zaterdag 20 oktober, thuis tegen Waterwijk om 9.35 uur waar we weer kunnen genieten van de ontwikkeling, prestaties en het voetbalplezier van onze aanstormende talenten.