SDO MO11-1 - Buitenveldert MO11-1

Zaterdag 2 februari 2019

IJs en weder dienende: na een verlengde winterstop stond vandaag de eerste wedstrijd voor de MO11-1 op het programma.

Na een prima eerste helft van de competitie eindigde ons vlaggenschip van de MO11 op de 3e plaats in de 1e klasse. Omdat we geen enkele keer zijn weggespeeld en zelfs tegen de top qua kansenverhouding de bovenliggende partij waren, zijn we gepromoveerd en spelen we de tweede helft van de competitie op het hoogste niveau in de hoofdklasse.

Buitenveldert was vandaag onze eerste tegenstander. Een club met een uitstekende staat van dienst bij de damestak en onderdeel daarvan een MO11-1 met ruime ervaring op het hoofdklasseniveau.

Dat was te zien, de eerlijkheid gebied te zeggen dat Buitenveldert een (klein) maatje te groot was vandaag. Fysiek wat sterker en voetballend wisten ze elkaar beter te vinden. Toch konden wij tot aan de rust heel aardig meedoen en hebben we een aantal heel mooie aanvallen op de mat gelegd. Soms door vroeg druk te zetten, vaak in de omschakeling met goed samenspel. Dat resulteerde in twee prima uitgespeelde doelpunten maar omdat Buitenveldert drie keer scoorde voor de rust was het 2-3.

Na de rust werd er helaas wat minder energie in de wedstrijd gelegd, het hogere tempo en de fysiek sterke tegenstander leek zijn tol te eisen. Hoewel we dit in het laatste kwartier weer goed oppakten was het leed al geschied en wist Buitenveldert een aantal keer het doel te vinden.

Uiteindelijk een verdiende overwinning voor onze eerste tegenstander op het hoogste niveau maar hoewel de uitslag een groot verschil doet vermoeden was daar zeker de eerste helft geen sprake van. Dat biedt perspectief en juist vanwege dit perspectief spelen we hoofdklasse. De wil van dit team zich te meten met de sterksten en zich op basis daarvan te blijven onwikkelingen is bewonderingswaardig en een groot compliment waard.