SDO mist scherpte tegen Hoogland

Ook in de tweede competitiewedstrijd van de tweede seizoenshelft is SDO er niet in geslaagd een overwinning te behalen. Hoogland was op eigen veld met 1-0 te sterk. Gezien de kansenverhouding verdiende SDO op z'n minst een gelijkspel maar net als vorige week misten de Bussumers de scherpte en wat geluk in de afronding.

Hoogland en SDO hielden elkaar op Sportpark Langenoord gedurende het grootste gedeelte van de wedstrijd in evenwicht. Na een van beide kanten felle openingsfase lag het balbezit en initiatief weliswaar wat meer aan Bussumse zijde maar Hoogland bleef verdedigend vrij gemakkelijk overeind.

Met een schot van Theo Visser tekende SDO na 12 minuten voor het eerste gevaar. Visser zag zijn inzet echter stijlvol gekeerd door Hoogland-doelman Bruins. De Amersfoorste formatie loerde op de tegenaanval, kwam er voetballend een aantal keer aardig door maar kon in de laatste fase geen gevaar stichten voor het Bussumse doel. Tegen het einde van de eerste helft maakte SDO wel aanspraak op de openingstreffer. Eerst was het Micha Fokker die uit een vrije trap van Glenn Hemmers vallend de bal achter Bruins leek te glijden. Laatstgenoemde redde echter knap. Even later was wederom Theo Visser die uit een een-twee met Jesse van Huisstede vanaf een meter of 20 kon uithalen. Zijn schot miste echter precisie waardoor Bruins makkelijk redding kon brengen.

In het tweede bedrijf veranderde er weinig aan het spelbeeld al werden gaandeweg de ruimtes op het veld groter en het spel daardoor opener. SDO kreeg vrijwel vanaf de aftrap en goede mogelijkheid via Joost Heerschop. Ook hij vond echter doelman Bruins op z'n weg. Even later zette Hemmers met een goeie bal Visser vrij voor het Amersfoortse doel maar zijn inzet miste richting.

Na 25 minuten belandde een voorzet van Heerschop bij de tweede paal, waar Theo Visser onder de bal door ging en de mee opgekomen Dino van Essen de bal volledig verkeerd raakte. Dit gebeurde echter al in een fase waarin Hoogland gaandeweg gevaarlijker werd. Uit de Hooglandse tegenaanval over rechts, belandde de voorzet bij spits Stijn Temeer die van dichtbij de 1-0 kon aantekenen. SDO probeerde daarna via een slotoffensief de gelijkmaker af te dwingen maar ook daar misten ze de scherpte en het geluk. Heerschop kopte vlak voor tijd net naast en van Huisstede zag zijn inzet in de slotseconden ook net aan de verkeerde kant van de paal belanden. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor de ploeg uit Amersfoort.

Door deze nederlaag zakt SDO naar de vierde plaats in de rangschikking met 29 punten uit 16 wedstrijden. RKZVC en DEM bezetten respectievelijk plaats 1 en 2 met 32 en 31 punten uit 17 wedstrijden. Nummer 3 Hoogeveen heeft 30 punten uit 15 wedstrijden. Volgende week staat er voor de ploeg van Koen Janssen een topper op het pogramma. De Bussumers ontvangen dan DEM op Sportpark de Kuil.

Bekijk via onderstaande button alle foto's van het duel, gemaakt door Johan van der Geest.

Foto's