SDO JO9-2 ontwaakt uit winterslaap

Zaterdag 18 januari mocht SDO JO9-2 eindelijk weer het veld betreden na een maand winterstop. We spelen thuis, wederom tegen Victoria. Voor de wat minder trouwe lezers: voor de winterstop was onze laatste wedstrijd ook tegen Victoria. Dit keer troffen we een ander team, wat geleid heeft tot een hele andere wedstrijd!

We spelen met Ryan in het doel, Jim en Mick in de verdediging (wisselend met Thomas), Daniel en Thomas midden en Safouan, Seb en Bob voorin. Het staat lang 0-0. De eerste helft had Victoria een licht overwicht. We spelen steeds meer als een team, maar konden elkaar nog niet zo makkelijk vinden en individueel hadden we wat ruzie met de bal. Vlak voor de rust valt het eerste doelpunt van de wedstrijd en helaas was dat in ons doel. We gaan de rust in met een 0-1 achterstand.

Tijd voor een peptalk van onze coaches, terwijl het publiek alle loslopende kinderen aan het vermaken is. Wat hadden we weer veel publiek! Leuk om te zien dat er veel aandacht is van ouders, broertjes en zusjes, opa's en oma's, ooms en tantes, neefjes en nichtjes en alle andere aanwezigen!

De tweede helft start en verloopt net zo spannend als de eerste helft. Het is mooi om te zien welke ontwikkelingen de jongens maken. Waar voorheen de bal wat paniekerig over geschoten werd, worden de jongens nu juist rustig als ze aan de bal zijn en kijken ze heel goed om zich heen om de bal over te spelen naar een teamgenoot. Helaas verloren we wel wat balverlies omdat het nog net niet snel genoeg gaat. Daar gaan we maar hard op trainen!

We laten een betere kant van ons zien en het gaat echt gelijk op. Toch kwam Victoria eerst nog op een 0-2 voorspong, vlak voordat Bob de bal in de kruising pegelde. Wat een fantastisch doelpunt! Dat gaf de jongens nog meer moed en tot en met de laatste minuut hebben we gestreden. We hebben meerdere fanatieke aanvallen gezien, mooi spel over de gehele breedte van het veld en echt teamwork, maar helaas bleef de welverdiende beloning uit.

Einduitslag: 1-2. Een nipte nederlaag, maar een ontzettend leuke wedstrijd van twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Volgende week spelen we een uitwedstrijd in Blaricum bij BVV '31 om 10.00 uur. Dat is natuurlijk om de hoek en niet al te vroeg, dus hopen we weer op zoveel publiek!