SDO JO9-1 pakt verdiend punt na ongelukkige eerste helft.

Na de monsterscore van vorige week tegen NVC treden wij vandaag aan tegen Wasmeer JO9-1. Door de in het verleden behaalde resultaten (6-5 winst en 4-3 verlies) belooft het vandaag een leuke wedstrijd te worden.

Helaas waren wij vandaag wederom niet op volle oorlog sterkte. Onze Eline moest afhaken met een lichte hamstringblessure. Gelukkig wel aanwezig om samen met onze trouwe supporters haar team aan te moedigen.

SDO startte goed en hadden in het eerste kwart een aantal goede kansen. Waar het aan ontbrak; geluk dat de bal aan de goede kant van de paal belandde. Na een aantal kansen van onze zijde meldde Wasmeer zich ook. Het begon te lopen aan beide kanten en de wedstrijd was los. Wasmeer opende de score. De eerste bal kon nog gekeerd worden door onze keeper Jordan, in de rebound moest hij het antwoord echter schuldig blijven. 0-1. Dat bleek de ontsteking voor een enorme explosie van de Kant van wasmeer. We werden in een fase van 10 minuten aan de kant gezet. Wasmeer liep simpel uit naar 0-3.

Gelukkig konden wij vlak voor rust de aansluitingstreffer maken. Uit een corner van ons viel de afvallende bal voor de voeten van Laurence, hij dacht niet na en schoot van randje strafschopgebied de bal buiten bereik van de keeper. 1-3 en direct erna rust.

In de rust waren we een beetje beduusd, 1-3 achter en we hadden helemaal niet het idee dat we veel minder waren. Ja wasmeer had een storm gehad, maar ook wij hebben de kansen gehad. Maar de aansluitingstreffer heeft het team wel een boost gegeven.

In de rust de keeper gewisseld. Jordan met zijn fysiek op het middenveld, Filip in de goal. Nikola op zijn vertrouwde positie rechts achterin. Seb als extra slot op deur. Laurence, Rivelinho en Lynn afwisselend in de voorhoede.

Als snel in de tweede helft kantelde de wedstrijd en waren wij de bovenliggende partij. Na een mooie opbouw van Fillip op Nikola en door op Laurence kreeg de Jordan de bal voor zijn voeten, afdrukken en HANGEN 2-3. Snel daarop een bal uit de kluts en die viel voor Jordan zijn rechtervoet. Met een kanonskogel schoot hij de gelijkmaker binnen.

Maar Wasmeer liet zich niet uit het veld spelen en ging er ook nog vol voor. Uit een mislukte aanval van ons had de keeper van Wasmeer als snel gezien dat zijn spits alleen voorin stond, we stonden een klein moment te slapen en dat koste ons een tegendoelpunt. 3-4 achter met nog een paar minuutjes te spelen. De tijd drong en het was een punt of niets.

Nikola en Seb hingen een groot slot op de deur, niemand er doorheen, niemand erlangs. Rivelinho en Laurence bleven jagen en roken bloed. Jordan trok en sleurde eraan en we kregen de kansen. Buitenkant paal, net naast, een keeper die keerde. Het geluk zat ons weer niet mee. Tot Dat ene moment; Seb die op wilskracht de bal onderschepte en het overzicht had. Seb lanceerde Lynnn aan de linkerkant en Lynn sneed met haar dribbel door de verdediging heen als een mes door de boter, ze haalde uit en schoot de gelijkmaker tegen de touwen. 4-4!

Vlak daarna klonk het eindsignaal. Je kan zeggen, SDO heeft het laten liggen in de eerste helft. Echter wil ik vandaag positief afsluiten. Na een eerste helft zonder geluk hebben wij onszelf teruggevochten in de wedstrijd. Iets wat bij SDO maar ook zeker bij mij hoog in het vaandel staat. Er had wellicht wat meer ingezeten als de wedstrijd nog wat langer duurde maar al met al een eerlijke uitslag en een leuke & sportieve pot voetbal.

Wasmeer bedankt, SDO bedankt, scheidsrechter en supporters bedankt. Trots op iedereen, wens ik een ieder een heel fijn weekend.

Jos Siewertsen
Leider JO9-1