SDO JO9-1 laat de Zuidvogels in leven met gelijkspel!

Wedstrijdverslag 8 Februari

Vandaag sluiten wij de reeks voor de voorjaarsvakantie af met een thuiswedstrijd. We spelen om 08:30 uur tegen de Zuidvogels. Voor de winterstop ging de uitwedstrijd zeer behoorlijk uit SDO oogpunt. Met een 3-6 winst daar en misschien wel de beste wedstrijd tot op heden hebben wij de punten mee naar huis genomen.

Vandaag is weer een wedstrijd op zich, en we hebben er zin in. Helaas is onze Seb vandaag afwezig ivm ziekte. Beterschap Seb, dat je na de break maar weer helemaal fit mag aansluiten.

Voor de lezers thuis, hierbij de opstelling.
Jordan in de goal en Rivelinho linksachter. Bij rust wisselen zij van positie.
Lynn eerst rechtsachter, en daarna Linksvoor.
Nikola rechtsachter, what else is new :)
Eline vandaag als middenvelder, later afgelost door Filip.
Filip start op zijn beurt rechtsvoor en Laurence start linksvoor.

Als scheidsrechter vandaag Lyzairo. Jazeker, een SDO scheidsrechter maar ervaring leert dat hij allesbehalve een thuisfluiter is. Dat belooft wat.

Alle ingrediënten voor een heerlijk potje voetbal zijn dus aanwezig. Zo dan zijn de administratieve meldingen gedaan, en kunnen we gaan beginnen!!

SDO begint goed, al zijn we wel wat slordig. We hebben echter weinig te duchten van Zuidvogels en spelen onszelf lekker in de wedstrijd. We krijgen een aantal kansen maar helaas zonder geluk. Wie onze verslagen leest weet dat we de laatste weken wat moeite hebben met de kansen afmaken. Er bekruipt ons een gevoel van het zal toch niet maar dan; Uit goed veldspel wordt nog een kans gecreëerd en deze wordt wel benut! 1-0 voor, de goal is gemaakt!

Ook in de tweede keer 10 minuten zijn we de betere, SDO Speelt goed, iedereen zet druk op de bal, de 5 seconden regel wordt goed toegepast (Bij balverlies binnen 5 seconden de bal weer terug). Ook hier word blik met kansen open getrokken alleen we hebben als ploeg het vizier niet op scherp. Zonder problemen komen wij de eerste helft door. Ruststand 1-0!

We hebben eigenlijk in de rust niet zoveel hoeven bespreken. Alles liep soepel en goed dus het enige advies was; ga vooral zo door!

En dat deden we ook, Zuidvogels zette wat meer druk maar we hielden hen goed uit hun spel. Ook in de tweede helft gingen we door met het creeeren van kansen, maar helaas werden ze ook nu niet afgemaakt. En dan komt de eeuwenoude voetbalwet naar boven;

Als je zelf de kansen niet benut, vliegen ze er aan de kant in!

En de manier waarop was misschien nog wel het meest gênant. Want de Zuidvogels hadden we voetballend in de tang. Alleen de tweede helft hadden zij harde wind mee. De keeper die trapte de bal na een gemiste kans van ons uit... de bal wordt bevangen voor de wind en vliegt buiten het bereik van onze keeper de goal in. 1-1 tegen alle verhoudingen in. En dat is dan tevens de eindstand.

Is het verdiend, nee zeker niet. Hadden we moeten winnen jazeker! Hebben we de kansen voor gehad jazeker alleen we hebben het zelf laten liggen. Desalniettemin koppies omhoog en 2 weken uitrusten om vervolgens op 29 Februari weer een oefenwedstrijd te spelen tegen Olympia 25.

Wilt u ook eens genieten van onze spelertjes, het samenspel, of helpen aanmoedigen? Zarterdag 29 Februari spelen we uit bij Olympia 25 (lekker kortbij op het Kinnielaantje te Hilversum. U bent van harte welkom!

Voor nu iedereen bedankt, en allemaal een fijn weekend.

Jos Siewertsen
Leider JO9-1