SDO JO8-1 incasseert gelijkmaker in blessuretijd: 4-4

Vandaag staat een wedstrijd tegen Wasmeer JO8-1 op het programma. Deze ploeg was in de voorbereiding met een 3-5 verlies nog te sterk gebleken, maar vandaag gaan we er alles aan doen om met een overwinning van het veld te stappen.

Met Reza terug in de ploeg en Birk als vervanger voor de afwezige Felipe gaan we aan de wedstrijd in Hilversum beginnen. Het is vandaag lekker fris maar droog weer en we mogen aftrappen op een ‘ouderwetse’ grasmat.

Voordat de wedstrijd goed en wel onderweg is staan we helaas met 1-0 achter. Door slordig rondspelen van de bal krijgt Wasmeer een vrije doortocht richting onze goal. De gelijkmaker valt echter niet veel later door een snel genomen corner van Reza die de bal strak voorgeeft. Timme ziet zijn schot nog geblokt worden, maar Hidde weet de rebound tegen de touwen te werken. In de resterende minuten van het eerste kwart weten we door vloeiende acties van Reza en Birk met daaropvolgende kansen voor Hidde en Timme net geen extra goal te maken voor de pauze.

Dan moet het maar gaan gebeuren in het tweede kwart, maar helaas starten we opnieuw met onrustig uitverdedigen: 2-1. Ook nu kunnen we dus weer gaan jagen op de gelijkmaker. Deze komt uiteindelijk tot stand na een actie van Iven die aan de rechterkant zijn tegenstander uitkapt en Thomas bedient met een afgemeten steekbal. Na deze treffer opnieuw kansen op de voorsprong middels schoten van Iven en Thomas, maar de goal valt onverwachts aan de andere kant. Na een ouderwetse scrimmage gaat de bal via onze eigen voet de goal in.

Hoogtepunten:

In het derde kwart is het eenrichtingsverkeer naar de goal van Wasmeer. Schoten van Hidde, Thomas, Feline en nog eens Feline missen allemaal net het doel. In de omschakeling is het ook opletten geblazen, maar de lat en vooral sterk verdedigen van Birk, Duuk en Marcus zorgen ervoor dat de stand 3-2 blijft. Vervolgens zorgt Thomas met een mooie dribbel en dito afwerking voor de 3-3. Na deze goal neemt Feline de keeper van Wasmeer nog twee keer onder vuur, maar die weet zijn goal verder schoon te houden.

In het vierde kwart komen we dan eindelijk op voorsprong. Marcus dribbelt over de as van het veld naar voren en ziet zijn schot helaas nog gekeerd worden. Thomas staat echter op de juiste plek voor de rebound. Met mooie acties en schoten van Marcus, Iven en Thomas lijkt het erop dat we de score verder gaan uitbouwen. De goals blijven echter uit en in de blessure tijd valt een voorzet van Wasmeer via de lat en een eigen voet van SDO zelfs nog binnen voor de 4-4 eindstand.

We hebben de goals vandaag wat ongelukkig weggegeven en we waren net wat minder gelukkig in de afwerking. Maar desalniettemin hebben we weer een mooie spannende wedstrijd gespeeld vol plezier, mooie acties en goed samenspel. Kom daarom ook volgende week weer kijken bij onze thuiswedstrijd tegen Victoria O8-2. Aftrap 09:45 uur.