SDO JO8-1 boekt afgetekende overwinning tegen Victoria: 12-2

Publicatiedatum: 01-12-2019

Op deze frisse maar heerlijk zonnige zaterdagochtend staat de wedstrijd tegen Victoria JO8-2 op het programma. Eerder dit seizoen leverde dit affiche een ruime, maar wellicht iets geflatteerde overwinning (10-3) voor SDO op. We verwachten vandaag daarom ook een zeer gemotiveerde tegenstander op Sportpark de Kuil.

Vanaf de eerste minuut wil SDO echter laten zien dat de vorige uitslag geen toeval is geweest. Victoria wordt op de eigen helft onder druk gezet en de eerste treffer laat dan ook niet lang op zich wachten. Reza pikt de bal rond de middenlijn op en passeert drie tegenstanders voordat hij gericht scoort. Ook de tweede goal is een fraaie, Marcus komt naar binnen vanaf de rechterkant en bedient Thomas die koeltjes scoort. Voor de eerste onderbreking komt ook de 3-0 op het scorebord. Felipe poeiert de bal zo hard op de paal dat deze vervolgens via de tegenstander de goal in vliegt.

Ook het tweede kwart blijft het eenrichtingsverkeer naar de goal van Victoria. Maar zeker ook de credits voor onze keeper Duuk en de achterhoede met Felipe, Reza en Marcus. Zij maken elke tegenstoot die dreigt te ontstaan snel en vakkundig onschadelijk. Deze helft vallen de goals op naam van Feline (voorzet Marcus), Hidde (schuiver in hoek) en opnieuw Feline. We gaan dus met een 6-0 voorsprong aan de rust beginnen.

De derde helft begint wat onrustig en we krijgen dan ook de eerste echte kansen van Victoria te verwerken. Maar keeper Marcus staat op zijn post en houdt zijn doel schoon. Vervolgens scoren we een schitterende goal! Reza legt de bal vanuit de corner bij de tweede paal en Thomas kopt snoeihard binnen. We sluiten dit kwart af met de 8-0 van Iven die de bal afpakt van zijn directe tegenstander en met een diagonaal schot de keeper het nakijken geeft.

Samenvatting:

Het laatste kwart starten we opnieuw ongeconcentreerd en dit keer weet Victoria daarvan twee keer te profiteren. Vervolgens zijn we weer scherp en vormen schoten van Timme, Iven en Felipe de voorbode voor het slot offensief. Dit krijgt als eerste vorm door twee afgemeten voorzetten van Iven die beide door Timme worden binnengetikt. Vervolgens maakt Feline er met een mooie individuele actie 11-2 van en zorgt Iven na een afgemeten dieptebal van keeper Marcus voor het afsluitende doelpunt en de eindstand van 12-2.

Opnieuw een sprekende uitslag en vele mooie goals, maar bovenal was het vandaag weer een puike teamprestatie. Van de keepers, verdedigers tot aan de aanvallers. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen aan een wedstrijd vol inzet, samenspel en vooral spelvreugde. Het was oprecht genieten vanaf de kant en we kijken dan ook zeker weer uit naar onze volgende wedstrijd uit bij Hooglanderveen op de heerlijke aanvangstijd van 08:30 uur. Fijn weekend!