SDO JO10-1 in de herkansing tegen s’Graveland

Publicatiedatum: 13-09-2020

Vandaag speelt de SDO JO10-1 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegen een bekende want s’Graveland komt nu op bezoek. We hebben hier twee weken geleden al tegen geoefend. Resultaat van toen 10-4 verloren. NIet vanwege het grote voetbalverschil maar verloren op basis van instelling.

Vandaag gaan we vanzelfsprekend voor revanche. We hebben deze week met een goede intensiteit naar deze wedstrijd getraind. Het begint met een bespreking. Wat we willen? Scherpte aan de aftrap, iedereen die volle bak gaat vanaf minuut 1. Iets wat standaard zou moeten zijn, zeker bij SDO de club van de noeste werkers. Maar vandaag gaan we onze naam eer aan doen;

“ Samenspel Doet Overwinnen”

We trappen af om 08:30 uur. De bal rolt maar het is geen kwart met veel kansen. SDO kan niet doordrukken naar de voorhoede. Met als resultaat dat het zich vooral afspeelt op het middenveld. s’Graveland hanteert veel de lange bal en gokt op de fysiek sterke spelers. We hebben het redelijk onder controle maar krijgen het niet voor elkaar om uitgespeelde kansen te creëren. Tot overmaat van ramp krijgt s’Graveland het voor elkaar om ons 3 keer de bal uit het netje te laten vissen. Tot 2 keer toe een van richting veranderde bal door onze verdedigers, en nog uit vanuit de afvallende bal waar onze keeper de eerste inzet heeft gestopt, maar de rebound niet kon keren. Resultaat een halve gespeeld, de betere zijn, maar met 0-3 achter staan.

In de rust hoef ik niet veel te zeggen, enkel wat wisselingen en wat positieve benaderingen en de koppies zeggen genoeg; We gaan dit omkeren!

De tweede helft van de wedstrijd gaat beter. Verdedigend geven we nagenoeg niets meer weg. Aanvallend gaat het beter en al snel scoren we onze eerste goal. 1-3 en de aansluiting is er. We voetballen goed door en zetten volle druk. We drukken en drukken en krijgen diverse kansen. Maar de keeper van hun is ook wakker en pakt een paar mooie ballen. Dan vanuit een klutsbal krijgt de tegenstander de bal en schiet van net over de middellijn de bal richting onze goal onze keeper kan er net niet bij. 1-4 terwijl we net zo lekker bezig waren!

Maar SDO zet het harde werken door. We scoren vrij snel daarop de 2-4 en hebben de overhand. Maar s’Graveland geeft ook niet op en blijft proberen en scoort de 2-5 uit een penalty (onze keeper uit de eerste helft dacht dat die nog keeper was en toen de andere keeper uitgespeeld werd was het een reflex maar wel hands). Het blijft stuivertje op deze manier. SDO werkt knetterhard en drukt door! Scoort de 3-5 en de 4-5. s’Graveland snakt naar het einde, en SDO snakt naar de gelijkmaker. Een kans hier, een afstandsschot, en puntertje, hij gaat er niet meer in. Eindstand 4-5 in het voordeel van de gasten, maar wat een zinderende wedstrijd.

We gaan bij SDO altijd voor de winst maar zoals al vaker gezegd is winst of verlies bij ons ondergeschikt. Wij kijken naar de kansen en naar het spel. Dat was vandaag, m.u.v. Het eerste kwartier goed verzorg. Goede inzet en genoeg kansen afgedwongen in die tweede helft.

Ook een positieve shout-out naar de tegenstander. We hebben weer een leuke, eerlijke en sportieve wedstrijd gespeeld. Helaas voor ons eindigen we net aan de verkeerde kant, maar wederom bedankt voor deze voetbalmorgen.

Alle supporters (wat stonden er vandaag een hoop zeg!) ouders, opa’s en oma’s, tantes en nichtjes hartelijk dank voor de support. Daar krijgen onze toppers vleugels van.

Voor nu iedereen een fijn weekend,

Jos Siewertsen
Coach JO10-1