SDO boekt zakelijke overwinning op De Bataven

In de lastige uitwedstrijd tegen De Bataven heeft SDO opnieuw een overwinning geboekt. De Bussumers scoorden na rust in kort tijdsbestek twee maal en stelden daarmee de zege veilig. De ploeg van Koen Janssen blijft daardoor koploper in de zondag hoofklasse A.

Onder perfecte weersomstandigheden zag het publiek op sportpark Walburgen in het Gelderse Gendt een gelijk opgaande eerste helft. SDO had goede intenties om al voetballend tot kansen te komen maar het ontbrak de Bussumers aan zuiverheid, overzicht en een meewerkende grasmat om werkelijk iets af te dwingen. De Bataven stelde daar in het eerste half uur een mooi afstandsschot en gevaarlijke aanval over rechts tegenover, maar slaagden er niet in om doelman Rolf Hazelaar echt te testen.

Het duurde tot de laatste minuten van het eerste bedrijf voordat SDO wel echt gevaarlijk kon worden. Een diepe bal van Dailey Groenewegen werd verkeerd beoordeeld door doelman van Wels en kwam uiteindelijk voor de voeten van Joost Heerschop. Met drie Bataafse verdedigers in de doelmond, schoot de topscorer van SDO echter naast. Even daarna stuurde Glenn Hemmers Heerschop nogmaals weg maar slaagde de aanvaller er niet in om Jesse van Huisstede te bereiken.

In het tweede bedrijf tapte beide ploegen uit een ander vaatje. Eerst was De Bataven dichtbij de openingstreffer. Tim Waterink schoot via een been van Micha Fokker net over en uit de daaropvolgende corner kopte Martijn Fransen de Gendtenaren bijna op voorsprong. Marlon Amankwah redde echter op de doellijn. Hierna was het de beurt aan SDO, met diezelfde Amankwah in de hoofdrol. Joost Heerschop ontsnapte na een pass van van Huisstede aan buitenspel en bediende bij de tweede paal Amankwah, die koeltjes afrondde: 0-1. Een minuut later verdubbelde SDO de marge. Een corner van Theo Visser belandde via het hoofd van verdediger Pepijn Lansbergen pardoes achter van Wels: 0-2.

Met nog dik 35 minuten op de klok, schakelde De Bataven over op een aanvallender tactiek en opende de wedstrijd zich verder. De thuisploeg creerde via onder andere Thomas Demont een aantal aardige kansen maar zag SDO aan de andere kant gevaarlijk counteren. Ondanks gevaar voor beide doelen bleef de stand echter ongewijzigd. Ook het uitvallen in de 85ste minuut van Niels Irik - terwijl SDO al door zijn wisselmogelijkheden heen was - deed hier niets aan af.

Door deze overwinning blijft SDO koploper in de zondag hoofdklasse A. Ook de concurrentie pakte de volle buit, waardoor Hoogeveen de Bussumers nog altijd voorbij kan streven als het de inhaalwedstrijden wint.

Bekijk via onderstaande buttons alle foto's van het duel, gemaakt door Johan van der Geest en de samenvatting, gemaakt door Marieke Heerschop!

Foto's

Samenvatting