SDO bereikt nacompetitie na zege op Hollandia

Na twee nederlagen op rij heeft SDO op zich bezoek bij Hollandia weer van haar beste kant laten zien. De Bussumers wonnen soeverein met 1-5 en stelden met deze zege nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie officieus veilig. Jesse van Huisstede was de gevierde man aan SDO-zijde. De van een schorsing teruggekeerde spits nam vier van de vijf Bussumse doelpunten voor zijn rekening.

De eerste helft van het duel in Hoorn was vanuit tactisch oogpunt erg interessant maar kende verder weinig mogelijkheden. SDO had zichzelf overigens wel een bliksemstart kunnen bezorgen als van Huisstede het vizier al na 30 seconden op scherp had staan. Hij faalde echter oog in oog met doelman Nick van Sante. SDO gaf verder niets weg in de eerste helft en beloonde zichzelf in de 33ste minuut voor het degelijke spel. Een corner van Theo Visser was na mistasten van van Sante prooi voor van Huisstede: 0-1.

Ondanks het solide spel van de Bussumers kwam Hollandia in het begin van de tweede helft langszij. Een moment van onachtzaamheid achterin leidde tot een vrije trap voor de gastheren, die door Sven Deen in de lange hoek werd geschoten. Niet veel later verzekerde SDO zich echter weer van de voorsprong. Theo Visser werd neergelegd in het zestienmeter gebied waarna Van Huisstede de toegekende penalty benutte.

In de zes minuten die volgden, nam SDO definitief afstand van Hollandia. Eerst bereikte Dwight Oehlers na een mooie dribbel de vrijstaande Visser die beheerste de 1-3 kon aantekenen. Twee minuten later was het Rowell van der Meer die na een goeie aanval over rechts van Huisstede in staat stelde zijn derde van de middag te maken. Weer twee minuten later was het opnieuw van Huisstede die een voorzet van Visser met zijn hoofd keihard tot doelpunt promoveerde: 1-5.

De wedstrijd was zodoende na 65 minuten gestreden. Beide ploegen kregen in het restant nog wat halve kansen maar gescoord werd er niet meer. Door het gelijke spel van RKZVC verstevigt SDO met deze overwinning de derde plek in de rangschikking, en daarmee een plek in de nacompetitie. De ploeg van Koen Janssen heeft 3 punten meer dan RKZVC en een doelsaldo van +12. Ook de titel in de Hoofdklasse A behoort voor SDO nog tot de mogelijkheden door het gelijke spel in de directe confrontatie tussen DEM en Hoogeveen.

Bekijk hieronder de foto's, gemaakt door Jeroen van der Geest namens Johan van der Geest en het korte videoverslag van de wedstrijd gemaakt door Marieke Heerschop.

Foto's

Video