SDO bereikt halve finale Beker!

SDO heeft de bekerwedstrijd tegen Grasshoppers met 0-2 gewonnen. Door deze zege bereiken de Bussumers de halve finale van de regionale beker en plaatsen zijn zich tevens voor het toernooi om de landelijke KNVB beker van volgend seizoen.

Trainer Koen Janssen had het elftal nauwelijks gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Hoogeveen. De kwaliteit van het vertoonde spel lag echter een stuk lager dan afgelopen zondag. In de eerste helft waren er weinig goede momenten te bewonderen. Grasshoppers startte de wedstrijd met 100% inzet terwijl SDO dacht met 70% wel uit te kunnen komen. Tegen de rust werd het beter voor de Bussummers. Voorzetten van Joost Heerschop en hoekschoppen van Theo Visser konden net niet goed worden geraakt. Een daarvan werd na een schot van Micha Fokker op de doellijn gestopt.

In de tweede helft werd het spel niet echt beter maar kreeg wel SDO de beste kansen. Grasshoppers gooide er nog een schepje bovenop waardoor het spannend bleef. Het was dan ook de thuisploeg die een grote kans kreeg. Marlon Amankwah kon de bal net nog blokken. Net daarna kwam SDO op voorsprong. Een uittrap van Dion Thomas belandde bij Roy van Essen die zijn directe tegenstander uitkapte en vervolgens voorzette op Glenn Hemmers. Zijn uithaal betekende de 0-1.

Na 70 minuten tikte Glenn door op Roy van Essen die met links de 0-2 liet aantekenen. Grashoppers kreeg in de laatste fase nog een grote kans na een foutieve terugspeelbal maar kwam uiteindelijk niet tot scoren. De 500 toeschouwers hebben geen mooie maar wel een spannende wedstrijd gezien.

Bekijk via onderstaande buttons alle foto's van het duel gemaakt door Jeroen van der Geest!

Foto's