SDO bekert verder na overwinning op DHSC!

In de achtste finale van de beker heeft SDO gisteren na penalties afgerekend met DHSC. Na een 1-1 stand in de reguliere speeltijd, nam keeper Rolf Hazelaar de heldenrol op zich door in de penalty-serie twee strafschoppen te stoppen.

De bekerwedstrijd tegen DHSC (de huidige koploper in de zaterdag eerste klasse A) stond in het teken van wederzijdse herkenning. De ploeg uit Utrecht heeft momenteel een contigent voormalig SDO-spelers in dienst, waaronder Berry van 't Land en Rick van der Velden. Daarnaast stond Rick Schipper - nu assistent trainer bij SDO - een aantal jaren aan het roer bij DHSC. Schipper keerde in de voorbereiding van het seizoen echter terug naar Bussum en ook Rolf Hazelaar bewandelde die weg in de voorbereiding van dit seizoen.

SDO had het betere van het spel in de eerste de helft. De ploeg van Koen Janssen maakte in de beginfase meerdere malen aanspraak op de openingstreffer. Na goed druk zetten, kregen zowel Maikel van Latum als Glenn Hemmers een-op-een mogelijkheden maar in beide gevallen kwam de Utrechtse goalie Niels Willemsen als winnaar uit de strijd. In de 23ste minuut viel het doelpunt voor SDO alsnog. Een corner van Hemmers belandde via de kluts en een woud van benen achter keeper Willemsen: 0-1. DHSC deelde in het tweede gedeelte van de eerste helft sporadisch wat speldenprikjes uit maar slaagde er niet in echt gevaarlijk te worden voor het Bussumse doel.

In het tweede bedrijf kantelde de wedstrijd. DHSC begon feller, trok de wedstrijd naar zich toe en kwam geleidelijk tot kansen. Gezien die verhouding was de gelijkmaker in de 70ste minuut terecht. Na een goede aanval was het Gennaro Snijders die bal in de verre hoek achter Hazelaar schoot. Voorafgaand aan het doelpunt had SDO zich via de ingevallen Joost Heerschop echter wel laten gelden. De topscorer van SDO kreeg in kort tijdsbestek een drietal goede mogelijkheden maar slaagde er niet in Willemsen te passeren. Ook in de laatste twintig minuten was de kansenverhouding in het voordeel van SDO. Via spits Jesse van Huisstede kregen de Bussumers twee uitgelezen mogelijkheden om de wedstrijd in de reguliere speeltijd te beslissen. Zijn kopballen in de 82ste en 85ste minuut misten echter precisie.

Een penalty-serie volgens het ABBA systeem moest vervolgens uitsluitsel geven. Na drie rake penalties van respectievelijk Berry van 't Land, Dailey Groenewegen en Theo Visser, stond het 1-2 in het voordeel van SDO. De twee DHSC-penalties die volgden, waren beiden prooi voor Hazelaar. SDO kon het daarna via de volgende twee strafschoppen afmaken. Zowel van Huisstede als Hemmers faalden niet en schoten hun ploeg hiermee naar de kwartfinale.

Bekijk via onderstaande buttons alle foto's van het duel, namens Johan van der Geest gemaakt door Leonie Claassens, en de beelden van de penalties, gemaakt door Marieke Heerschop!

Foto's

Penalties