SDO 1 - TOP 1 2 - 3 : Hoe moeten we nu verder...??

Publicatiedatum: 07-03-2023

"Er gaat teveel mis bij SDO"

"Er was niets aan de hand, maar wij maken de fouten en zij profiteren

Aanvoerder Lesley Groenewegen : we hebben nu een serie overwinningen nodig"

Dit waren slechts enkele citaten uit een regionaal dagblad van maandag en inderdaad we kunnen er niet omheen draaien en dus is de vraag : Hoe moeten we nu verder?

Laten we de stand ermaar even bijnemen:

- 10.  Woezik                                    15 gespeeld - 14 punten

- 11. Berghem Sport                     14 gespeeld -   7 punten

- 12.SDO                                            15 gespeeld -   7 punten

- 13.Columbia                                 15 gespeeld -  5 punten

De nummers 12 en 13 degraderen rechtstreeks en de nrs. 10 en 11 spelen een wedstrijd voor lijfsbehoud.

En er zijn nog 9 speelronden te gaan en als SDO volgend seizoen ook in de Eerste Klasse wil spelen dan moeten ze op de 9e plaats eindigen, dus wordt er de komende weken heel veel van de spelers en staf verwacht, maar de eerste opdracht is ongetwijfeld om weg te komen van de plaatsen 12 en 13.

Maar gek genoeg zag het er in de eerste helft tegen TOP, dat 7e staat, niet naar uit dat SDO in de problemen zou komen omdat het de leiding nam via Mervilinio Olijfveld, 1-0 en op slag van rust kreeg SDO nog een strafschop die helaas door de keeper van TOP werd gestopt en het is natuurlijk een heel ander gevoel als je met 2-0 de rust ingaat i.p.v. 1-0, omdat je dan keuzes moet gaan maken.

Maar na rust waren binnen 10 minuten de zaken omgedraaid door TOP dat bij de gelijkmaker wel de medewerking kreeg van onze verdediging via een eigen doelpunt, maar op de treffer van v.d. Vlist daar was weinig op aan te merken en de bezoekers uit Oss stonden ineens voor en het werd rommelig aan de kant van SDO.

In de 65e minuut als ware een kleine opleving toen Jesse van Huisstede de gelijkmaker binnenkopte , 2-2 en daarna kwam er wel ineens weer hoop op een goed resultaat omdat SDO ging aanzetten om de 3-2 te forceren, maar helaas kwam Sinterklaas  de mannen uit Oss redden toen er geklungel was in de defensie van SDO en Putters de uiteindelijke 2-3 op het scorebord zette.

Welke inspanningen SDO daarna ook deed, in de stand kwam geen verandering meer en voor de 12e keer dit seizoen stonden we met lege handen.

En dus is weer de vraag: Hoe moeten we nu verder..!!

Niet alleen de spelers en staf weten het, maar ook de SDO-supporter, ons elftal blinkt niet uit in kwaliteit omdat veel spelers ook vertrokken zijn, maar elke week moeten ze het hebben van hard werken en de eerstkomende weken/wedstrijden zal er geen 100% inzet worden verwacht, maar minimaal 150%  en zullen we alles voor elkaar moeten overhebben en zo af en toe mogen we ook wel eens wat harder worden, dan maar die gele kaart pakken die noodzakelijk is in het clubbelang, maar voor lijfsbehoud zal er moeten worden gevochten, in de goede zin van het woord.

En dat zal dan a.s. zondag moeten gebeuren in de uitwedstrijd tegen Woezik in Wijchen dat momenteel 14 punten heeft, dus als we er in slagen om daar minimaal 1 punt weg te halen en liefst 3 dan gaan we voorlopig de  goede kant op.

En ook wil ik een oproep doen aan onze fanatieke aanhang: laat onze spelers en staf niet in de steek en volg ze zo ver mogelijk, ook in uitwedstrijden, de wedstrijd in Wijchen begint om 14.00 uur en jullie kunnen het sportpark vinden aan de Suikerbergseweg nr. 6 in Wijchen.

De spelers en staf rekenen op jullie suppoost, bijvoorbaat dank.

Tot slot. De week daarop spelen we thuis tegen het onderaanstaande Columbia en als we ons voor 150% concentreren op de komende weken kunnen er nog leuke dingen gebeuren!!