SDO 1 pakt eindelijk 3 punten

Publicatiedatum: 12-10-2020

De belangen waren groot. Vlak voor een eventuele onderbreking is winst altijd prettig en voor de stand op de ranglijst was het ook noodzakelijk. SDO begon thuis moeizaam: veel balverlies in de opbouw zorgen zorgen voor een aantal hachelijke momenten voor de goal. Het blijft gelukkig 0-0 en na 20 minuten kruipt SDO een beetje uit zijn schulp.

Joost Heerschop komt twee keer goed door aan de rechterkant en kiest keurig Jesse uit. Helaas schiet deze de bal laag in en wordt deze geblokt. In minuut 42 kan SDO uit een counter gevaarlijk worden. De bal is onzuiver en Alcides schakelt direct de diepe bal in. Niels kijkt naar de bal en loopt in de rug van een doorgelopen middenvelder. Penalty. En helaas wordt deze feilloos ingeschoten. 0-1 achter en weer vlak voor rust. Maikel van Latum kopt uit een voorzet nog tegen de lat, maar de stand blijft ongewijzigd.

Na rust komt SDO in de eerste vijf minuten goed uit de startblokken. De beste kans is echter voor de spits van Alcides, een 1 vs 1 kans op de keeper, hij mist. SDO komt beter in de wedstrijd. Hard werken wordt beloond. Een voorzet van rechts wordt door Maikel goed teruggekopt en Joost loopt de 1-1 binnen. Niet veel later draait Jesse van Huisstede weg in de 16 meter en wordt pootje gehaakt: penalty. Feilloos ingeschoten. 2 - 1 voor!

SDO loopt iets terug en Alcides gaat drukken. Er volgt een prachtig schot vanaf 20 meter; het spat op de lat uiteen. We gaan langzaam meer duels spelen en komen er in de counter twee keer levensgevaarlijk uit. Joost moet de 3-1 maken, maar mist helaas. Toch is er van paniek geen sprake, SDO blijft goed op de been. Maikel wordt gewisseld voor Michael; Zeno wordt gebracht voor Aron Klaassen. We werken hard en het is wachten tot de 3-1. Joost wordt in de laatste minuten vervangen door Gogo Kinkela.

Met veel strijd, slidings en duels komen we de tijd door. Gogo heeft twee prachtige slidingen en laat zien dat we als team het kunnen redden. In een prachtige omschakeling volgt de beloning. Jesse gaat 1 op 1 op de keeper en kan afspelen maar stift prachtig over de keeper. Ontlading: eindelijk pakt SDO 1 de drie punten!

Bekijk hieronder de beelden van de doelpunten, gemaakt door Marieke Heerschop.: