SDO 1 - BFC 1 0 - 1 : Fysiek sterker BFC wint

Publicatiedatum: 18-09-2022

En toch was de teleurstelling af te lezen van de gezichten van de SDO-spelers na afloop van de dorpsderby tegen BFC, de nederlaag  kwam toch aan, maar we moeten ook verder.

AMBIANCE.

Het leek er wel op of heel Bussum was uitgelopen om deze dorpsderby bij te wonen, een geweldige sfeer vooraf, een goed bezette tribune en veel mensen ondanks het mindere weer langs de lijn en natuurlijk om niet te vergeten onze eigen SDO-F-site die bijna tot de laatste plaats was bezet. En dan die opkomst van de beide teams die langs de vlaggenzwaaiers liepen en het traditionele niet gevaarlijke vuurwerk vooraf. Als het op organiseren aankomt kunnen veel clubs en voorbeeld nemen aan SDO om iets leuks te maken voorafgaand aan een voetbalwedstrijd.

Want tenslotte ging het toch maar om een wedstrijdje in het bekertoernooi en moet het "echte"voetbal , de competitie nog gaan beginnen. 

De wedstrijd op zich konden we verdelen in 3 fases: de openingsfase waarin beide teams een beetje aftastend begonnen, waar zitten de zwakkere plekken bij de tegenstander die nog steeds in de voorbereidende fase zit voor de competitie, de durffase en de fase waarin de wedstrijd echt tot leven kwam.

De eerste fase vanaf het fluitsignaal van de arbiter van dienst was duidelijk het aftasten van de tegenstander, wat doen we, waar lopen we geen risico en daar hadden beide teams ruim een half uur voor nodig voordat er enige leven in de voetbalbrouwerij kwam en de teams heel voorzichtig meer aan aanvallen gingen denken, de eerste goede diepteballen kwamen en de spitsen zich meer gingen bewegen en de eerste kleine doelkansen zich voordeden, maar de ruststand van 0-0 was een begrijpelijke ruststand.

De tweede helft was van een totaal ander kaliber en kon je eigenlijk niet zien welk team er in de eerste klasse speelt(SDO) en welke in de tweede klasse speelt (BFC),beide waren erg goed aan elkaar gewaagd  en was het langs de lijn genieten van de inzet binnen de lijnen, op voetbaltechnisch gebied kan er bij beide teams nog wel het een en ander verbeteren.

En gedurende die tweede helft werd het ook duidelijk dat BFC fysiek en conditioneel de betere was en beloonden zij zichzelf met een schitterend doelpunt na ruim een kwartier spelen, een fantastische dieptepass vanaf de rechterkant werd op fraaie wijze afgerond en de 0-1 was een feit.

En daarna? Alle remmen gingen los en ook bij SDO werd de laatste schroom van de spelers afgeworpen en werd het steeds drukker voor beide doelen waar beide keepers (Ralf van SDO) en Damian(van BFC) zich konden onderscheiden met enkele puike reddingen, zoals in 1:1 duels en kregen de aanvallers van SDO nog enkele riante mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren, maar het doel werd niet gevonden.

Tenslotte werden er tijdens de wedstrijd nog enkele gele kaarten gegeven die precies pasten in het beeld van de wedstrijd, een strijd waarvan iedereen heeft genoten, of je nu supporter was van SDO of BFC, maar de punten gingen, helaas voor SDO mee naar de Meerweg en beide trainers zullen nog wel verbeterpunten hebben gezien voor komend weekend als de competitie van start gaat.

Volgende week zondag, 25 september, gaat ook voor SDO het echte "werk"beginnen, dan komt Leones uit Beneden-Leeuwen op bezoek in Bussum en als SDO dezelfde inzet toont en met veel passie speelt als tegen BFC dan komen de punten vanzelf en hopenlijk zien we dan dezelfde ambiance als voor de wedstrijd tegen BFC, dus een goed gevulde tribune en SDO-F-site, omdat de steun van de supporters hard nodig is.

Aanvang zondag 25 september om 14.00 uur op Sportpark de Kuil.

Inge Rehorst

Foto's: Jeroen van der Geest