Samenwerkingsverband SDO en FC Utrecht!

De werkzaamheden zijn al eventjes in volle gang en de eerste concrete stappen zijn reeds gezet, maar afgelopen donderdag (6 juni) is de samenwerking tussen SDO en FC Utrecht ook formeel bekrachtigd. SDO mag zich vanaf heden met trots onderdeel noemen van de 'RAC Talentenontwikkeling' van FC Utrecht!

RAC Talentontwikkeling Midden-Nederland is een samenwerkingsverband tussen regionale amateurclubs en FC Utrecht. Het project heeft als doel om talentvolle spelers op te sporen en te selecteren voor de jeugdopleiding van FC Utrecht. Daarbij ondersteunt FC Utrecht RAC-clubs met een technisch beleidsplan en training clinics. Daarnaast geeft de technische staf van FC Utrecht technische informatiebijeenkomsten voor jeugdtrainers van aangesloten verenigingen. Dit garandeert een hoog niveau van trainers en trainingen. Door deze ondersteuning wil FC Utrecht het niveau binnen de clubs handhaven dan wel verbeteren.

'Dit is voor SDO een volgende stap in het verbeteren van de jeugdopleiding' zegt voorzitter TC Ap Hartog, vanuit SDO verantwoordelijk voor de gesprekken met FC Utrecht. 'We zijn erg blij dat we met een club als FC Utrecht mogen samenwerken en gebruik kunnen maken hun expertisie op het gebied van het opleiden van de jeugd en het vormgeven van het technisch beleidsplan.'

De eerste resultaten uit de samenwerking zijn reeds een feit. Desley Groenewegen en Ap Hartog zelf behaalden vorige week na een intensieve cursus het FC Utrecht-certificaat voor 'Technisch Coordinator'.

NMC Bright

SDO stroomt bij FC Utrecht in met een 'A-status'. Deze status is gebaseerd op het oordeel van NMC Bright, een organisatie die bij sportverenigingen in Nederland de jeugdopleidingen doorlicht en certificeert.

'De afgelopen maanden hebben we intensief samengewerkt met NMC Bright om een realistisch beeld te krijgen van de staat van onze jeugdopleiding' aldus Hartog. 'De bevindingen uit het rapport van NMC Bright zijn voor SDO een leidraad om onze jeugdopleiding verder te ontwikkelen. We hebben daarbij de ambitie om in de komende drie jaar door te groeien naar de STER-status, het hoogste samenwerkingsniveau met FC Utrecht.'

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lees hieronder het persbericht van FC Utrecht:

SDO sluit nieuwe overeenkomst met FC Utrecht

Met maar liefst 50 amateurclubs uit de regio Utrecht, waaronder SDO, heeft FC Utrecht donderdagavond jl. een nieuwe overeenkomst gesloten. De Utrechtse Eredivisionist geeft daarmee het regionale amateurvoetbal een nieuwe boost.

“FC Utrecht gelooft in de kracht van de regio Utrecht en wil amateurclubs uit de streek nog meer ondersteunen in hun ontwikkeling”, zegt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van de FC uit de Domstad. “Wij hebben passie voor de regio en geloof in de samenwerkingen met regionale amateurclubs. Wij willen samen met de clubs in de regio het Utrechtse voetbal naar een hoger plan tillen, en daarvoor zijn de vijftig overeenkomsten die we vanavond hebben gesloten van groot belang.”

Delegaties van de 50 regionale amateurclubs waarmee FC Utrecht een nieuwe overeenkomst is aangegaan, waren donderdagavond van de partij op Sportcomplex Zoudenbalch. Daar werden zij bijgepraat over de plannen van FC Utrecht door achtereenvolgens Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam, Manager Operations Technisch en RAC (Regionale AmateurClubs) Bas van den Brink en Manager Academie Jelle Goes. Bovendien gaf Harm Zeinstra van NMC Bright een presentatie over het certificeren van jeugdopleidingen. Deze certificatie is gekoppeld aan de status van de overeenkomst met FC Utrecht; zogeheten STER, A of B.