Samenspel Doet Overwinnen!

Zaterdag 7 december. JO9-2 speelde uit bij Altius om 08.30 uur. Het is vroeg. Zo vroeg zelfs, dat t nog donker is buiten. Gelukkig kon er verlichting aangezet worden. Aangezien de koffie vorige week op een niet zo handig moment kwam, werd de koffie al om 08.00 uur gehaald. Door 3 ouders, dus 3x koffie voor onze leiding. Als dat geen goed begin van de dag is...!

De wedstrijd start. Beide teams waren er klaar voor. De teams waren ook goed aan elkaar gewaagd! In de 1e helft gaat het gelijk op. Daniel maakt vandaag zijn debuut als keeper in de 1e helft en weet een aantal mooie aanvallen van Altius knap te stoppen. Ook wij vallen regelmatig aan. Maar ook bij Altius staat er een goede keeper onder de lat. Het blijft nog 0-0 ondanks de aanvallen van beide teams.

Het is uiteindelijk Altius die de score opent en toch door onze verdediging heen breekt. "Niets aan de hand" horen we de coaches en publiek roepen. En dat was er ook niet. Al snel gaan wij de tegenaanval in en krijgen wij een corner. Jim neemt deze heel mooi, de bal draait richting doel, precies voor de voeten van Bob. En onze vakkundige topscorer, weet deze bal dan ook netjes in te tikken. 1-1. Met deze stand gaan we de rust in. De coaches spreken de jongens toe. Alhoewel de wedstrijd gelijk opgaat, kan het samenspel nog wel wat beter.

De 2e helft start. Inmiddels is Ryan gaan keepen. Het praatje van onze coaches helpt. Ryan speelt de bal naar Thomas op links, Thomas kijkt het veld over en ziet Daniel op rechts vrijstaan en speelt over. Daniel neemt de bal mee, speelt terug naar de vrijstaande Thomas en inmiddels loopt Wisse vrij. Thomas schiet de bal naar Wisse, Wisse draait om wat spelers van Altius heen, loopt zichzelf vrij en haalt hard uit richting doel... maar ja, daar stond nog steeds die goede keeper. Helaas geen doelpunt, maar wat een mooi samenspel!

We zien nog meer van dit soort mooie acties in de 2e helft. Safouan kreeg de bal meerdere keren mooi aangespeeld, maar had wat pech en schoot net naast het doel of de bal werd gered door de keeper. Ook Seb was een aantal keer heel dichtbij een doelpunt. Hij liep zichzelf goed vrij, werd gevonden door zijn teamgenoten, maar helaas stonden er verdedigers in de weg om het doelpunt te maken.

In de 2e helft zijn wij meer in de aanval. We mogen weer een corner nemen. Jim dribbelt dit keer de bal in en loopt richting doel. Hij haalt uit, de keeper blokt, maar Daniel stond al klaar om de rebound erin te schieten, we staan 1-2 voor!

We hebben nog een kleine 10 minuten te gaan. Een spannende wedstrijd is het zeker. Altius wil natuurlijk ook nog een keer scoren. Maar vandaag staan Jim en Thomas als een dijk te verdedigen en Ryan weet ook nog wat ballen weg te werken als keeper.

Vlak voor tijd wordt Bob hard onderuit gehaald. Niet express natuurlijk, maar dat doet wel even zeer. De scheidsrechter besluit te fluiten en na een handje en een sorry legt hij de bal op de stip! Bob mocht zijn 2e doelpunt van vandaag maken en schiet de penalty heel beheerst in het doel.

In de allerlaatste seconden vecht Altius nog steeds en vergaten wij even mee terug te lopen naar achteren als Altius de aanval in gaat. Ryan komt vroeg zijn doel uit. Het is 1 tegen 1. Maar Ryan houdt zijn hoofd koel en schiet de bal netjes weg. En dan klinkt het fluitsignaal. 8 hele blije en juichende koppies rennen het veld over 1-3 gewonnen!!

Het is mooi om te zien hoe deze jongens elke week steeds beter gaan voetballen, maar ook steeds beter op elkaar ingespeeld raken. Dit fantastische voetbal wil jij toch ook een keer zien en beleven? Dat kan! Volgende week zaterdag, 14 december, is onze laatste wedstrijd voor de winterstop. We spelen thuis om 09.45 uur tegen Victoria. We zien jullie dan!