Op het scherpst van de snede

Publicatiedatum: 03-02-2020

Zaterdag 1 februari, SDO JO9-2 speelt een uitwedstrijd tegen SV de Vecht. De vorige keer dat wij tegen zij speelden, zijn de jongens tot op hun onderbroek nat geregend. Vandaag is dat gelukkig anders! Droog, niet echt koud, maar wel modderig. We zijn voor het eerst dit seizoen met ons volledige team aanwezig. Onze oplettende lezers hebben natuurlijk allang gezien, dat niet elke week alle namen voorkomen in de verslagen. Dit komt omdat wij 9 spelers in ons team hebben. JO9 spelen wedstrijden van 6 tegen 6. SDO JO9-3 kwamen een speler te kort, waardoor onze jongens op roulatiebasis elke week meededen met JO9-3. Gelukkig is er een nieuwe aanwinst bijgekomen in dat team, waardoor wij de rest van het seizoen met ons eigen voltallige team de wedstrijden kunnen spelen.

Hoog tijd dus dat wij dit topteam aan jullie gaan voorstellen, zie onze teamfoto bij dit artikel!

Bovenste rij v.l.n.r.: Bob, Daniel, Jim, Mick, Wisse, Seb Onderste rij v.l.n.r.: Safouan, Ryan, Thomas Ontbrekend op de foto, onze 2 topcoaches: Michel Meester en Jochem Twisker

Weer terug naar de wedstrijd van vandaag. We beginnen de wedstrijd slordig. Bob maakt zijn debuut als keeper in de eerste helft en dat deed hij zeer verdienstelijk! Maar zo scherp als wij vorige week waren en de bal lekker overspeelden, speelden we vandaag niet zo lekker met elkaar. Waar onze verdediging altijd ijzersterk is, waren we er vandaag niet helemaal bij met ons hoofd. Jim, Mick en Thomas staan in de verdediging. Ze gaan veel duels aan, weten ook wel wat ballen te stoppen, maar we vergaten vandaag bij een speler van de tegenpartij te gaan staan als zij aan de bal zijn. Hierdoor stonden de jongens van de Vecht continu vrij voor het doel. De eerste paar aanvallen worden toch door onze verdediging weggewerkt of gestopt door Bob. Toch is onze coach niet tevreden, want we laten de Vecht veel te vaak vrijstaan. Ondanks de zeer duidelijk hoorbare aanwijzingen van onze coach, verandert er nog niets en valt helaas het eerste doelpunt van de wedstrijd bij ons in het net. 1-0 achter.

We zijn halverwege de 1e helft. Wij komen in balbezit en ineens zien we een heel mooi samenspel. Seb krijgt de bal op het middenveld aangespeeld. Ondanks de tegenstander die het hem moeilijk maakte, draaide hij mooi om de tegenstander heen, had de bal nog steeds op zijn voet en zag Ryan vrijstaan op links. Seb schiet de bal beheerst op Ryan. Ook Ryan komt in wat geduw en getrek met de tegenstander terecht, maar ook hij behoudt balbezit. Gecontroleerd haalt hij uit op het doel en... ons eerste doelpunt is een feit! Mooie assist van Seb. 1-1. We zijn blij, maar Ryan nog het meest, hij maakte zijn eerste doelpunt van dit seizoen.

De 1e helft is bijna afgelopen als De Vecht toch nog hun tweede doelpunt weet te scoren. Jammer, gaan we toch met een 2-1 achterstand de rust in. Onze coach spreekt de jongens stevig toe. We spelen slordig, communiceren niet goed met elkaar en verliezen veel balbezit. We wisselen van keeper, Ryan keept de 2e helft en onze coach bespreekt (denken we) de tactiek door met het team. Een van de ouders besluit in de rust lekker koffie te halen voor alle ouders en onze coach.

De 2e helft start en wat zien we ineens leuk voetbal! We zijn veel aan de bal, spelen goed met elkaar over en in een mum van tijd weten Daniel, Bob en Jim te scoren! Ineens staan we met 2-4 voor! Wat een energie zien we bij onze jongens en wat zijn ze blij! De koffie komt eraan, dus wij vertellen dat we inmiddels voor staan. Deze vader kan het bijna niet geloven.

Het spel wordt wat grimmiger, de onderlinge duels steeds harder. Er ontstaan discussies op het veld over beslissingen van de scheidsrechter en de 5 meter afstand die je moet houden. Het geduw en getrek naar elkaar wordt heftiger. Onze coach probeert onze jongens wel scherp te houden, want het spel is nog niet zomaar gespeeld. En dat zien we dan ook helaas gebeuren. We worden weer wat slordiger. En zo snel als wij voor kwamen te staan, staan we ook ineens achter. Drie doelpunten van De Vecht achter elkaar brengt de stand op 5-4. De jongens lijken een beetje uit het veld geslagen door bepaalde beslissingen. We horen onze coach roepen: "Speel je eigen spel! Laat je niet intimideren door wat anderen zeggen!" Wij vragen dezelfde ouder die koffie ging halen of hij dat niet nog een keer kon doen, misschien bracht het wel geluk...

De minuten tikken weg, we horen de scheidsrechter tegen de coach van De Vecht zeggen dat we nog iets meer dan 1 minuut te spelen hebben. De spanning stijgt. We spelen weer wat beter over met elkaar. De bal gaat via Wisse en Safouan op het middenveld naar de voorhoede. De bal belandt bij Bob. Onze topscorer weet daar wel raad mee en schiet de bal in het doel! 5-5! Vanaf de zijlijn kijken we toe hoe onze jongens knokken voor de winst. Wat is dit een spannende wedstrijd van 2 teams die erg aan elkaar gewaagd zijn. Toch komen wij weer in balbezit en is het weer Bob die de bal weet in te tikken. We staan 5-6 voor! Er staan nog een paar seconden op de teller en De Vecht trapt snel na het doelpunt af. Ze vallen aan en daar is gelukkig onze vertrouwde verdediging weer, de bal belandt over de achterlijn. De scheids geeft aan dat de corner van De Vecht de laatste actie van de wedstrijd wordt. Onze coach roept alle spelers naar achteren met de opdracht: "Met z'n allen verdedigen, de bal mag er niet in!"

De Vecht staat ook massaal voorin. Wij verdedigen onze voorsprong, De Vecht aast op de winst. De corner wordt genomen. De bal draait richting het doel, maar op het beslissende moment weten wij wat we moeten doen en blokken de bal. De bal dwarrelt af naar de middenlijn en dan horen we het verlossende eindsignaal. We hebben gewonnen!! Blije spelers, blije coach, blije ouders, waar ook de enorme opluchting te zien was. Wat hebben onze jongens geknokt vandaag. We hebben zeker niet ons beste spel laten zien, maar we hebben gevochten. Met elkaar en voor elkaar.

Vandaag was het publiek weer volop aanwezig en volgende week spelen we weer thuis, dus dan zien we jullie natuurlijk ook graag in grote getalen! Want zeg nou eerlijk, deze toppers spelen echt heel leuk voetbal en daar wil je toch gewoon bijzijn? Zaterdag 8 februari om 09.45 uur spelen we thuis. Tot volgende week!