Nog vijf (!) extra versterkingen voor SDO Vrouwen selectie

Publicatiedatum: 14-06-2021

Kort voor het einde van de transfer periode kan de SDO vrouwen afdeling nog vijf  getalenteerde speelsters aan haar selectie toevoegen :

Keepster Giulia Captijn (foto) maakt de overstap van sc Buitenveldert uit Amsterdam naar Bussum.  De ervaren doelvrouwe staat al onder de lat sinds haar 6e levensjaar waar na ze door de jaren heen in verschillende teams speelde bij sv Overbos. De in Hoofddorp wonende Guilia werkt in de zorg met licht-verstandelijk gehandicapten die ze ondersteunt in de stap naar het zelfstandig wonen.
Nadat ze in 2016 van sv Overbos de overstap maakte naar sc Buitenveldert heeft ze oa in de MO19 op hoofdklase niveau gespeeld en daar verschillende successen mee behaald. “ Nu echter vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging om bij een goed gestructureerde vereniging op landelijk niveau mijn talenten te laten zien “ aldus de enthousiatste Captijn. Coach Richard Buisman is overigens geen vreemde voor de twee-benige keepster daar ook hij een verleden heeft bij de vrouwen selectie van sv Overbos. Giulia:” Ik heb SDO al langer gevolgd maar omdat ook Richard nog is gebleven is mijn keuze voor SDO makkelijker geworden. Ik heb er erg veel zin en kan niet wachten op de eerste trainingen.”

Met  de aanmelding van Franca van de Kuilen versterken de SDO vrouwen zich met een technisch begaafde speelster die in het verleden naast voor Zuidvogels en Saestum ook nog voor FC Utrecht is uitgekomen. "Ik zocht een ploeg waar ik gewoon "lekker" kan voetballen zonder druk van het heilig moeten. De prestaties komen dan vanzelf" was   van de Kuilen's uitleg over haar overstap aan haar nieuwe trainer. 

Larissa Verbeek twijfelde, na haar  laatste proef training afgelopen donderdag,  geen moment en vulde haar overschrijvingsformulier vol vertrouwen in.  De van 't Gooi overkomende rechterverdedigster kan ook op het middenveld uit de voeten maar droomt al van een echte  "wing"back positie in Vrouwen 1 

Tessa Luschen komt over uit Nederhorst den Berg. Ze heeft daar eerst in jongens jeugd teams gevoetbald. Ne een voetballoze tijd heeft ze  toch weer de kicksen aangetrokken. De sportieve Tessa die een sportleraren  opleiding volgt speelde bij vv Nederhorst in de vierde klasse en gaat proberen snel bij het niveau van SDO aan te sluiten.     

Op het vrijwel laatste moment heeft ook Vienne Janssen getekend voor SDO en komt de 19-jarige Hilversumse, net als Larissa Verbeek , ook over van onze regio buren ’t Gooi. Na twee trainingen was het duidelijk. “ Het welkom bij  SDO was verrassend open en vertrouwd. Het voelde vrijwel direct alsof ik al één van de meiden was” aldus Janssen .
Met een uitstekende trap in haar benen is Vienne multi-inzetbaar en kijkt ze met spanning uit naar het begin van het seizoen. “Eerst genieten van mijn vakantie en dan pittig trainen om straks super fit aan de start te verschijnen en een plek in de basis van SDO vrouwen1 zien te veroveren”. Talent loopt hier genoeg dus onderschatten zal ik het niet” zo sprak de vrolijke Hilversumse realistisch. 

Wij verwelkomen Giulia, Franca,Larissa, Tessa en Vienne  van harte en hopen dat ze met veel inzet en enthousiasme de komende seizoenen het blauw-wit zullen vertegenwoordigen.