Nieuwe nederlaag voor SDO in titelstrijd

Dat de laatste loodjes vaak het zwaarst wegen, blijkt als adagium volledig op te gaan voor SDO in het zinderende slot van de competitie in de zondag hoofdklasse A. Na de stevige nederlaag van vorige week tegen Achilles 1894 pakten de Bussumers ook thuis tegen MSC/Amslod geen punten: 1-2. Door de resultaten van de directe concurrentie doet SDO echter nog steeds mee om de prijzen.

Het was op het zonovergoten Sportpark de Kuil geen hoogstaande wedstrijd. SDO wilde wel, maar hanteerde de eerste helft een te laag tempo om het MSC echt lastig te maken. De bezoekers uit Meppel gingen in eerste instantie mee in dit spel waardoor de eerste 40 minuten van de wedstrijd zich weinig enerverend voltrokken.

Opvallend genoeg vielen er in het eerste bedrijf toch drie doelpunten. MSC kwam in de 41ste minuut op voorsprong door Danny Bijlsma die - volledig vrijstaand - een corner binnenkopte. Twee minuten later verdubbelde Jim Veltmaat de score voor MSC na een goede pass vanaf het middenveld. Oog in oog met doelman Rolf Hazelaar schoot hij de bal keurig in de linkerhoek. Gelijk na dit doelpunt deed Joost Heerschop wat terug voor SDO. De rechtsbuiten schoot de bal na een individuele actie vanaf een meter of 20 prachtig in de bovenhoek: 1-2.

Na rust ging SDO met wat meer initiatief op zoek naar de gelijkmaker. De Bussumers kregen langzaam meer grip op de wedstrijd en slaagde er steeds beter in om MSC de wil op te leggen. Het duurde echter tot het laatste kwartier voordat dit resulteerde in echte kansen. Na 75 minuten kon eerst Heerschop op rechts doorkomen maar zijn schot verdween vanaf 16 meter over het doel van keeper Raimon Benjamins. Een voorzet van diezelfde Heerschop was daarna niet besteed aan Micha Fokker. De verdediger, die in de tweede helft was doorgeschoven om als vierde aanvaller te fungeren, zag de bal rijkelijk laat en kon daardoor niet op tijd reageren om de bal in te koppen.

Het ontbrak de Bussumers in de laatste minuten ook aan een beetje broodnodig geluk. Tot twee keer toe verdween een inzet via de kluts net aan de verkeerde kant van de paal. Theo Visser was nog dichtbij met een schot uit een afgeslagen corner maar ook die inzet verdween naast het Meppelse doel. Het slotstuk was voor Fokker die, na een goede actie van Desley Groenewegen, in blessuretijd nog het aluminium raakte.

Zodoende bleek de ruststand ook de eindstand. Het verlies wordt voor SDO enigszins gecompenseerd door het verlies van Hoogeveen bij AWC en het gelijke spel van RKZVC op bezoek bij Fortuna Wormerveer. Zo blijft er voor de ploeg van Koen Janssen nog genoeg om voor te spelen in de laatste twee wedstrijden van de competitie.

Bekijk hieronder de foto's, gemaakt door Johan van der Geest.

Foto's