SDO Vr1-Hoogland Vr1 = 1-2; Nederlaag met leermomenten

Publicatiedatum: 18-09-2022

Met een 1-2 verliespartij tegen een oude bekende uit de eerste klasse Hoogland sloot de ploeg van coach Richard Buisman de voorbereiding voor het grote werk straks in de competitie af. 

Onder moeilijke weersomstandigheden kwam SDO snel op voorsprong door Franca van der Kuilen die een vlot lopende aanval na tien minuten prima afrondde.  De ploegen bleven aan elkaar gewaagd. Met enkele noodgedwongen wijzigingen in de opstelling was het combinatiespel toch redelijk verzorgd. LIeve Vroegindweij knalde van 30 meter nog vol op de paal maar het bleef bij de 1-0 ruststand. Kort na de thee kwam Hoogland van 11 meter langszij nadat een ongelukkige handsbal in de 16 meter was bestraft. Kansen waren er nog wel aan beide kanten echter was het  de Hooglandploeg die  er  één benutte en daardoor met de winst naar huis ging. 

"We hebben weer van wat gemaakte fouten kunnen leren en daarvoor zijn die bekerwedtrijden best welkom", aldus coach Buisman, die na afloop vooral tevreden was over de inzet die zijn ploed had getoond 

Of SDO, geeindigd als tweede in een poule van drie,  nog verder mag bekeren is nog niet geheel duidelijk.

Volgende week echter begint het voor het eggie: de eerste SDO Vr1 wedstrijd uit de geschiedenis in de hoofdklasse. Helaas naar tegenstander Bekkerveld direct de langste reis voor de boeg helemaal naar Maastricht en wel al vertrekken om 7.00 !! uur. Mocht er toch iemand mee willen, wees welkom maar kom op tijd !!!  Hopelijk levert de lange reis de volle drie punten op.