Mooie remise SDO vrouwen tegen koploper DVC'26

Vlak aan de Duitse grens in Didam behaalden de SDO vrouwen zondag na een aantrekkelijke wedstrijd een zeer verdiend 2-2 gelijkspel tegen koploper en de kampioen van de eerste periode DVC'26.

De ploeg van coach Richard Buisman begon itt eerder partijen zeer scherp aan de wedstrijd. Ondank het ijskoude weer zat SDO er bovenop en het technisch vaardige DVC kreeg amper ruimte om te voetballen. De eerste kansen waren dan ook voor SDO. Na een kwartier was het raak. Lotus Posthumus werd over de linker flank weggestuurd, was sneller dan haar tegenstander en schoof beheerst binnen. 0-1. Het duidelijk verraste DVC zette een tandje bij en kwam, op het intussen door veel mist bedekte veld, 10 minuten voor rust op gelijk hoogte na een iets minder periode van onze vrouwen.

De tweede helft gingen de teams gelijk tegen elkaar op en was SDO absoluut niet de mindere van de Didammers Beiden teams kregen dan ook kansen. Jennifer Neef mistte, te gehaast, vrij voor de DVC keepster waarna na een kwartier DVC wel doeltreffend was nadat een klutsbal in het 5-meter gebied bleef hangen en van dichtbij achter Danielle Fafieanie werd geschoten. (2-1). SDO bleef met de gehele ploeg strijden en werd 10 minuten voor tijd beloond voor het harde werken. Een hoge bal in de zestien meter werd door beide centrale verdedigsters verkeerd beoordeeld. Spits Neef was er natuurlijk als de kippen bij om het foutje af te straffen 2-2. Na het laatste fluitsignaal was er veel voldoening aan de Bussumse kant voor de geleverde teamprestatie.

Zondag a.s. ontvangen de vrouwen in de Kuil het Noord-Hollandse Winkel voor een echte 6 punten wedstrijd. Aanvang 13.00 uur !

Bekijk hier de foto's van Anneloes Vroegindeweij

Foto's