Missen kansen nekt SDO vrouwen

Publicatiedatum: 12-10-2020

Tegen het nog puntloze Victoria Boys uit Apeldoorn gingen de SDO vrouwen met 1-3 onderuit door met name het missen van enorme kansen.

Ondanks een, door blessures, aangepaste opstelling begon SDO scherp aan de wedstrijd. Twee keer was al snel Sophie van Joolen dicht bij de openingstreffer maar de linker spits stuitte op de Apeldoornse keepster. Aan de andere kant sprong Victoria Boys veel effectiever met haar kansen om. Met twee messcherpe uitvallen was het binnen een kwartier 0-2. SDO dreigde daarna zelfs overspeeld te worden en ontkwam een aantal keer met fortuin aan een grotere achterstand. Na een half uur herpakte SDO zich en was het de hard werkende spits Femke Vercoelen die haar ploeg weer in de wedstrijd bracht . Over de rechterflank diep gestuurd, was ze sneller dan haar tegenstander en rondde fraai af.

Na de rust probeerde de ploeg van trainer Richard Buisman de aansluiting te forceren maar was het missen van de vele kansen het grote probleem aan Bussumse kant. “Zelfs volledig vrij voor het doel schoten we nog hoog over“ zuchtte de trainer na afloop teleurgesteld. Victoria Boys bleef daarentegen zeer scherp in de afronding. Tien minuten voor tijd gooide de behendige Apeldoornse spits de wedstrijd in het slot door een voorzet vanaf rechts knap binnen te schieten. Daarmee was alweer de derde nederlaag voor de SDO vrouwen een feit.

Mocht premier Rutte deze week niet een streep door de hele sport halen dan zal SDO a.s. zaterdagmiddag om 17.00 uur aantreden tegen Top-klasser DSS uit Haarlem in knock-out fase van de KNVB beker