Meer dan verdiende winst SDO JO8-1 in uitwedstrijd tegen Hooglanderveen: 2-3

Inmiddels mag gezegd worden dat onze spelers zich prima staande houden in hun eerste competitieseizoen. Vóór de herfstvakantie werd alleen nipt van Altius verloren en daarna werden alle wedstrijden, afgezien van een gelijkspel tegen Wasmeer, met goed spel en vaak ruime cijfers gewonnen. We waren dan ook benieuwd of onze jongens (vandaag helaas zonder Feline) in alle vroegte tegen het voor ons nog onbekende Hooglanderveen deze goede reeks zouden kunnen voortzetten.

In het begin van de wedstrijd lijkt dat er echter bepaald niet op. De tegenstander zet ons goed onder druk, waarbij we niet snel genoeg overspelen en we bovendien scherpte missen bij het afronden van de kleine kansjes die we krijgen. Toch komt SDO in de eerste helft - waarin de spelbegeleider de time-out vergeet - op voorsprong. Nadat we rond de middenlijn opnieuw onder druk worden gezet, zet Marcus met een splijtende pass vanaf eigen helft Timme alleen voor de keeper en Timme plaatst de bal vervolgens perfect in de verre hoek: 0-1!

Daarna krijgt SDO zelfs nog een kans op 0-2, maar een prima schot van Iven wordt door een evenzo goede redding van de keeper van Hooglanderveen jammer genoeg gestopt. Met name doordat spits Thomas uitstekend meeverdedigt en keeper Duuk een aantal keer goed redt, gaan we na 20 minuten voetballen met een minimale voorsprong de rust in. Hooglanderveen lijkt daarvóór in eerste instantie nog gelijk te zijn gekomen, maar dat doelpunt wordt terecht afgekeurd.

Na de rust komt Hooglanderveen alsnog op gelijke hoogte, maar kort daarna pakt SDO toch weer de voorsprong. Felipe dribbelt een uitbal slim snel in en schiet direct op goal waardoor hij de keeper (en ook zijn coaches) totaal verrast: 1-2!

In het vervolg is SDO de betere ploeg en doordat met name Felipe steeds goed druk blijft zetten en Reza en Iven met panna’s hun trukendoos opengooien, krijgt Hooglanderveen geen kans om gelijk te maken. SDO breidt de voorsprong zelfs verder uit, waarbij nu Hidde een belangrijke rol speelt door de bal op het middenveld te veroveren. Hij geeft daarna een goede pass op Iven die mooi aanneemt met links, de keeper voorbij speelt en met rechts prima binnen schiet: 1-3!

SDO geeft die voorsprong vervolgens niet meer weg, mede door prima reddingen van Marcus, onze tweede keeper van vandaag. Het wordt nog wel 2-3, hoewel die goal voortkomt uit een uitbal voor SDO die Hooglanderveen ten onrechte neemt, zodat de (naar onze mening toch al vrij partijdige) scheidsrechter die goal had moeten afkeuren. Dat doet hij dus niet, maar gelukkig heeft zijn andere poging om SDO op een gelijk spel te houden geen succes en stappen we met een verdiende winst van het veld.

Achteraf blijkt dat nóg meer een prestatie om trots op te zijn, omdat onze tegenstander tot vandaag nog van niemand had verloren. Zaterdag 14 december a.s. spelen we onze laatste wedstrijd vóór de winterstop thuis tegen Zuidvogels HSV om 9:45u. Ook dat belooft weer een mooie pot te worden, dus komt allen aanmoedigen op Sportpark De Kuil!