Trainers jeugdteams krijgen JVTC cursus

Publicatiedatum: 22-09-2021

Wat doen voetbaltrainers nog liever dan training geven of zelf voetballen? Met elkaar praten over voetbal. En dat kon afgelopen week eindelijk. Onder leiding van KNVB docent Joren Tromp startte afgelopen week een grote groep trainers op SDO de Jeugd Voetbal Trainer/Coach (JVTC) cursus.

Tijdens deze eerste van drie cursusavonden werd er uitgebreid gepraat over het trainen van jeugd, gediscussieerd over coaching en ook werd er, natuurlijk, een 8 tegen 8 oefenwedstrijd bekeken. De O15-1 van trainer Jeroen van der Geest waren dit keer de proefkonijnen voor onze leergierige trainersgroep.

Er volgen nog twee cursusavonden. Woensdag 29 september en 13 oktober zal het gaan over het opzetten van een goede training, het creëren van een harmonieus team en het analyseren van een wedstrijd.

Martijn Caumon (assistent HJO): "De JVTC is een beginpunt voor de trainers en een opstap naar andere trainerscursussen. Goed te zien dat zo'n grote groep aanwezig was, mannen en vrouwen die het trainersvak serieus nemen en ook al weten ze al heel veel toch nog meer over voetbal en training geven willen leren."