Joost van der Geest -> lid van Verdienste

Publicatiedatum: 31-12-2020

In de praktijk was hij het allang maar sinds de afgelopen online ALV is Joost van der Geest officieel benoemd tot Lid van Verdienste van SDO. Joost ontving de oorkonde en bos bloemen thuis, op een steenworp van zijn geliefde club, uit handen van secretaris John van Gog (links) en voorzitter (Jan van Houten).

Lid van Verdienste word je niet zomaar.  Het is een onderscheiding voor vrijwilligers die twintig jaar aaneengesloten werkzaamheden verrichten voor de vereniging. Joost: Ik begon op mijn zesde bij SDO te voetballen. Als een echte Van der Geest is het dan bijna vanzelfsprekend dat je ook iets bij de club gaat doen. Net zoals de rest van mijn familie* deed of doet."

Joost is in seizoen 1999/2000 begonnen als trainer van de toen nog F-jes. Vanaf dat moment heeft hij verschillende teams getraind binnen SDO. Naast het trainen is Joost ook vele jaren grens- en scheidsrechter geweest en hielp hij zijn vader Johan van der Geest met de website en Facebookpagina van SDO. Naast vrijwilliger sponsort Joost de club ook al vele jaren met zijn bedrijf Vandergeest computer Services.

Sinds een paar jaar is Joost contracttrainer. "Ik train nu de JO8 selectie en doe de coördinatie en trainingen van de welpen en WK. Het blijft altijd leuk om te doen. Het leukst vind ik het om de kinderen elke week weer met een blij gezicht na de training of wedstrijd van het veld af te zien gaan. Ook is het fijn om gewaardeerd te worden om wat je doet. Van positieve reacties krijg ik nog meer zin om het beter te doen voor de kinderen.

* Familie Van der Geest is al tientallen jaren betrokken bij SDO. In 2021 krijgt de website inhoudelijk een update om zo meer recht te doen aan alle mensen, families en prestaties  die SDO hebben gemaakt wat het is: de familieclub van Bussum.