John, de nieuwe materiaalman van SDO

Publicatiedatum: 14-09-2022

In zijn nieuwe rol als parkbeheerder en materiaalman bewaakt John Romeijnders het gezicht van SDO misschien wel meer dan ooit. Een taak die de opvolger van Eddy Groenewegen wel is toevertrouwd. Romeijnders (63) ademt SDO. Deze rasechte Bussumer speelt al vanaf zijn negende voor de club, die daarna als een rode draad door zijn leven gaat.

“Toen ik zelf in de jeugd speelde en ballenjongen bij het eerste mocht zijn, kwam de pastoor helemaal in kostuum voor de wedstrijd nog in de kleedkamer”, vertelt Romeijnders over de katholieke achtergrond van de club. “Toen speelden we nog op Zuid, iets verderop.”

Hij zag de club veranderen, maar ook weer niet. “SDO was vroeger meer een familieclub, maar die gezelligheid is altijd gebleven. Het eerste team kan verliezen, terwijl er dan na afloop toch een feestje in de kantine is.”

Zes dagen in de week is Romeijnders op de club te vinden. De talloze foto’s aan de muur van zijn werkterrein halen continu mooie herinneringen naar boven. Zelf speelde hij jarenlang in het eerste, met mannen als Ronald Heerschop, Peter Boonstra en Reinier van Grieken. Later werd hij coach, tot assistent bij de dames aan toe. En als vrijwilliger was hij na zijn actieve carrière betrokken in tal van functies.

“Ik ben het meest trots op het complex, op de uitstraling van de club”, zegt Romeijnders. “Wat me altijd zal bijblijven, is dat de verlichting op het hoofdveld voor het eerst in gebruik werd genomen met een wedstrijd tegen Ajax. En zelf speelde ik toen mee.”

“Ik heb na afloop nog een hele tijd met tegenstander Frank Verlaat staan kletsen, die diep onder de indruk was van ons spel. Hij vond onze manier van voetballen bewonderenswaardig, waarbij ik als laatste man steeds de middenlijn durfde te zoeken.”

Nu mag de nieuwe generatie die boodschap proberen uit te dragen. En staat Romeijnders er achter de schermen samen het onderhoudsteam voor in dat het aan de staat van de velden nooit kan liggen.