JO9-2 net niet scherp genoeg voor winst tegen DOSC

Zaterdag 8 februari, onze toppers mogen weer een wedstrijd spelen. We spelen thuis tegen DOSC uit Den Dolder. Als de wedstrijd start heeft onze tegenstander nog maar 5 spelers, dus we starten 6 tegen 5. Dat is in ons voordeel, zou je toch denken. Maar de bal is rond en de wedstrijd nog niet zomaar gespeeld...

De eerste helft start. Al snel na de aftrap staat Bob oog in oog met de keeper van de tegenstander, hij haalt uit, maar de keeper weet de bal te stoppen. Ook Seb komt aan de bal en we zagen allemaal dat hij heel netjes de lange hoek zocht, maar de vingertoppen van de keeper zorgde er toch voor dat de bal net naast ging. Dat lijkt een goed begin van de wedstrijd! Maar ondanks dat wij 1 mannetje extra op het veld hadden staan, zagen wij ook erg leuk voetbal van onze tegenstanders. Ze wisten elkaar goed te vinden, hadden een paar hele snelle jongetjes in het team zitten en speelden leuk samen.

Het gaat gelijk op. Ineens rennen er 2 kinderen in rode shirts lang de lijn. Daar is de versterking van DOSC. Toch compleet. Het spel gaat verder en we spelen 6 tegen 6. Over en weer zien we hele mooie aanvallen opgezet worden. Het is te merken dat ons team echt op elkaar ingespeeld begint te raken. Met de aanwijzingen van de coaches en zelf goed om hun heen kijkend, wordt de bal netjes overgeschoten naar een teamgenootje. Toch is de tegenstander scherper en agressiever aan de bal dan wij. We verliezen te snel ons balbezit. En dan zit er een doelpunt aan te komen. DOSC bouwt hun aanval op, er wordt geschoten richting ons doel. Het is druk achterin, wij staan met veel verdedigers en DOSC met veel aanvallers. De bal raakt veel spelers aan beide kanten, maar heel ongelukkig tikken wij de bal uiteindelijk in ons eigen doel. 0-1 achter.

De teleurstelling is dan wel even groot. Maar de coaches weten de jongens op te peppen en we spelen weer verder. We zien een sterk middenveld van ons vandaag. Wisse en Daniel komen veel aan de bal, winnen duels, draaien mooi om tegenstanders heen en weten dan ook nog de bal bij onze voorhoede te krijgen. Maar vandaag had onze voorhoede erg veel pech. Bob en Seb krijgen meerdere kansen voorin, maar de keeper wist de schoten op doel allemaal te stoppen. Dan volgt er weer een tegenaanval, dat resulteert in een zacht balletje richting onze keeper Safouan. Een inschattingsfoutje en de bal rolt tussen zijn handen door het doel in. We staan 0-2 achter. Dan komt Jim aan de bal, vanaf de middenlijn weet hij meerdere spelers voorbij te spelen en haalt uit naar het doel. De bal was hard en hoog genoeg geschoten, want hier kon de keeper niet bij. 1-2. We kruipen wat dichterbij! Dan is het rust.

Onze coaches spreken de jongens toe, Ryan neemt het keepersshirt van Safouan over en de tactiek voor de 2e helft wordt besproken. De veters worden gestrikt (voor zolang deze gestrikt blijven zitten) en er worden nog wat broekjes omgedraaid die verkeerd om aan zaten. Alhoewel de jongens daar zelf helemaal niet om malen, zien wij dat als ouders zijnde wel allemaal en zien wij heel wat ongelukken gebeuren met die losse veters.

De tweede helft gaat van start. Ons spel verloopt wat moeizaam en traag. Onze coaches horen we meerdere keren roepen dat er wat meer tempo in het spel mag. Ook hebben onze jongens erg veel moeite met de regel om 5 meter afstand te houden. Zelf doen we dat ook niet altijd, maar als de tegenstander te dicht bij staat, ontstaat er een discussie. Dus wederom onze coaches die sturen op het voetbalspel en niet op de praatjes.

Helaas komen wij in de tweede helft er niet lekker door. Terwijl DOSC juist sterker lijkt te worden. Een mooie aanval en een harde trap op doel, hier kon Ryan niets mee. 1-3. Toch blijven onze jongens door voetballen. We zien weinig sippe gezichtjes omdat we achterstaan, maar juist de gedrevenheid om door te gaan. Mooi om te zien hoe de jongens zich ook op sportiviteit zich ontwikkelen. Er komen nog mooie acties voorbij. Thomas is vandaag ijzersterk in de verdediging. Blokt veel ballen, mooie slidings op de bal en weet de ballen ook vaak af te pakken. Ook Mick staat daar goed de mannetjes te dekken en blokt veel ballen. Maar DOSC is op dreef en heeft een paar spelertjes er tussen lopen die de bal flink hard kunnen trappen. En dat gebeurt dan ook. Van afstand maken zij zowel hun 4e als 5e doelpunt. Einduitslag: 1-5.

Deze uitslag lijkt erop dat we afgedroogd zijn. Echter was dat niet zo. We hebben zo nu en dan echt goed voetbal laten zien. Alleen was het vandaag te traag, niet scherp genoeg, alsof we een beetje sliepen. En de pech dat sommige goede schoten op doel niet gemaakt werden. De tegenstander had wel mazzel en alles viel goed voor hen.

We gaan nu een korte break in, vanwege de voorjaarsvakantie. Op zaterdag 7 maart is onze volgende wedstrijd. We spelen dan uit in Baarn om 09.30 uur. Hopelijk zien we jullie daar allemaal weer, want aan de hoeveelheid aanmoedigingen heeft het vandaag niet gelegen!