JO8-1: Welkom in de hoofdklasse!

Na een fijne vakantie periode en een aantal trainingen mochten we vandaag dan eindelijk weer aan de competitie beginnen. Door de goede resultaten in de eerste seizoenshelft zijn we door de KNVB gepromoveerd van de 1e klasse naar de hoofdklasse. Vandaag gaan we voor onze eerste wedstrijd in deze hoofdklasse op bezoek bij AS80 in Almere. We zijn compleet en we hebben er allemaal weer zin in.

Gedurende het eerste deel van de wedstrijd gaat het gelijk op en kunnen we zelfs spreken van een licht overwicht voor SDO. Helaas gaan kansen voor Thomas en Timme er niet in en stranden mooie solo’s van Reza en Marcus van achteruit net voordat we tot een schot kunnen komen. Duuk houdt zijn goal netjes schoon en we eindigen het eerste kwart zoals we zijn begonnen 0-0.

Het tweede kwart gaat opnieuw gelijk op totdat een bal voor onze goal blijft liggen en Almere de 1-0 binnenschiet. Maar we laten de moed niet zakken en gaan direct op zoek naar de gelijkmaker die na een strakke voorzet van Felipe net niet kan worden binnengegleden door Timme. Helaas krijgen we vervolgens ook de 2-0 te verwerken en staan we bij de daaropvolgende aftrap niet goed op te letten wat opnieuw een goal voor Almere oplevert. Na goed doorzetten van Iven en Feline zorgt laatstgenoemde echter direct voor de 1-3. Net voor het rustsignaal weet Almere er met een prachtige lob helaas toch nog 1-4 van te maken.

Na de rust veranderde het spel en was er van een gelijk opgaand spelbeeld helaas niet veel meer terug te zien. Almere ging er na een donderspeech van de coach nog iets harder tegenaan en SDO was duidelijk minder scherp. Verder zien we de sportiviteit in Almere helaas ook sterk afnemen met veel gemene overtredingen en nogal wat dubieuze beslissingen van de spelbegeleider.

Daarnaast krijgen we ook gewoon echt even een les in effectiviteit en felheid die te verwachten was bij deze stap naar de hoofdklasse. Uiteindelijke uitslag 12-1. Kijkend naar het aantal net gemiste kansen en twee ballen op de paal van Felipe en Timme had de uitslag niet zo groot hoeven uitvallen. Maar we weten nu wat we kunnen verwachten in deze competitie en we moeten er dus een tandje bij gaan zetten de komende weken. Deze wedstrijd sluiten we af als een mooi leermoment en geeft dus voldoende lesstof voor de trainingen.

En dan staan we volgende week weer vol overtuiging klaar voor de wedstrijd thuis tegen Huizen O8-1 om 09:45 uur. Kom allen weer kijken!