JO8-1: Vergeet de kansen te benutten

Na de mooie en verdiende overwinning vorige week tegen Huizen heeft de JO8-1 vandaag de winst laten liggen tegen Waterwijk JO8-2. Uitslag 5-8.

Vanaf de start van de wedstrijd gaat het gelijk op. Het spel speelt zich met name dan ook af op het middenveld. Een corner van Waterwijk waar we onvoldoende druk zetten zorgt helaas wel voor een achterstand. Gelukkig weet Marcus er uit een vrije trap weer snel 1-1 van te maken. Vervolgens schatten we een diepte pass verkeerd in en schiet de spits van Waterwijk de 1-2 binnen. Kort daarop maakt Marcus van hetzelfde recept gebruik door Felipe diep te sturen, die verwoestend uithaalt: 2-2. Waterwijk weet echter in de resterende tijd van de helft nog twee keer te scoren, waardoor we met een 2-4 stand gaan rusten.

In het tweede helft gaan we direct op jacht naar de aansluitingstreffer. Met een schitterende boogbal over de keeper maakt Thomas er dan ook snel 3-4 van. Vanaf dit moment is SDO los en zetten we vol druk op het doel van Waterwijk. Dit zorgt voor een aantal grote kansen voor Iven, Thomas, Hidde en Feline, maar we vergeten te scoren en deze helft met een voorsprong af te sluiten.

Het laatste kwart lijkt een kopie te worden van de vorige, maar we worden wat onrustig omdat de goals maar niet willen vallen. Hierdoor lopen we elkaar soms in de weg en maken we net de verkeerde keuzes voor de goal. We worden vervolgens drie keer in de counter geklopt en zo staan we tegen de verhouding in met 3-7 achter. Gewoon door blijven zetten en die goals moeten gaan vallen. Timme maakt er met een punter gelukkig snel 4-7 van en Feline demonstreert haar talent met een geweldige sprint en dito afronding 5-7. We maken ons in de resterende paar minuten op voor de aansluitingstreffers, maar we krijgen in de laatste seconde helaas nog een keer een counter te verwerken.

De uitslag doet vandaag geen recht aan het spel dat we hebben laten zien. Het was desalniettemin een genot om deze wedstrijd van de kant te bekijken. De complimenten van de trainer van Waterwijk voor ons spel en onze spelers namen we dan ook graag in ontvangst. De penalty serie hebben we overigens wel glansrijk gewonnen met fraaie treffers en Marcus die zijn doel volledig schoon wist te houden.

Volgende week spelen we om 10:15 uur uit bij Almere FC. Iedereen op tijd naar bed en dan gaan we er weer vol voor.