JO8-1 staat als een huis en wint ruim in laatste wedstrijd voor de winterstop

Zaterdagochtend speelde de JO8-1 de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen de JO8-1 van HSV De Zuidvogels. In het begin van het seizoen speelde een aantal van ons ook al tegen deze club, maar dat was de JO8-2. Het werd toen 17-2 voor SDO. Aangezien dit dus op papier een sterker team zou moeten zijn, was waakzaamheid geboden om onderschatting te voorkomen. Bij de voorbespreking drongen de coaches er dan ook op aan geconcentreerd te blijven en op dezelfde wijze te spelen als de voorgaande wedstrijden.

Hoewel lang niet al onze spelers voorafgaand aan de wedstrijd de indruk gaven ook daadwerkelijk bij de les te zijn, toonden zij zich anders op het veld. SDO zette vanaf het eerste moment druk, waar onze tegenstander (met toch een aantal goede voetballers) zich de gehele wedstrijd geen raad mee wist. Daarnaast onderscheidde SDO zich vandaag door de ijzersterke verdediging, waar vooral Marcus opbouwend een zeer goede wedstrijd speelde. Hij leidde, na de 1-0 door Timme, een van de mooiere doelpunten van vandaag in door opkomend vanaf rechts de bal panklaar op het hoofd van Iven te leggen die vervolgens voldoende hard binnen kopte.

Hierna liep de score in een behoorlijk tempo op naar 5-0, waarbij de doelpunten (door Iven, Thomas, Reza) telkens volgden na prima pressiespel. De 6-0 was er ook één uit het boekje: Iven geeft een pass, na een uittrap van de prima keepende Duuk, op Thomas die met de punt van zijn voet een echte spitsengoal maakt.

Na de snoeiharde 7-0 van Reza (uiteraard met links) volgde opnieuw een fraai doelpunt. Felipe geeft ondanks druk van twee verdedigers een prima pass op Timme die de bal prachtig binnen krult: 8-0!

Ook de 9-0 wordt ingeleid door Felipe die de bal op eigen helft verovert, zich door de verdediging van Zuidvogels heen worstelt en de bal klaar legt voor Feline die mooi binnen schiet. SDO verslapt dan even en Zuidvogels profiteert daarvan met een mooie tegengoal, maar dat was vandaag hun enige wapenfeit. Feline zorgt uiteindelijk met nog twee goals (waarvan de laatste op aangeven van Hidde) voor de eindstand van 11-1.

Onze conclusies na vandaag zijn dat de trainingen van Dennis duidelijk hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van onze spelers en dat er steeds vaker een goed opgesteld en hecht team op het veld staat, waar menig tegenstander het moeilijk mee heeft. Na de winterstop melden wij ons weer met hopelijk opnieuw een positief verslag. Voor nu wensen alle betrokkenen bij JO8-1 iedereen gezellige feestdagen en een gezond en sportief 2020!