JO8-1: drie maal Almere is scheepsrecht!

Na twee nederlagen tegen AS’80 en Waterwijk mochten we deze zaterdag voor de derde maal aantreden tegen een club uit Almere. Gelukkig trokken we de winst deze keer wel naar ons toe, uit tegen FC Almere JO8-1 werd het 7-10!

Op een veld met echt gras, maar nauwelijks zichtbare lijnen keken we ondanks de gepersonaliseerde aandachtspunten van trainer Dennis en goede warming-up al snel tegen een 1-0 achterstand aan.

De enige meid op het veld liet echter zien uitstekend haar mannetje te staan door de stand gelijk te trekken. Feline stormde daarbij op de voor haar kenmerkende wijze alleen op de keeper af die het eerste schot nog wist te keren, maar de rebound niet. Ook de 1-2 van Marcus kwam voort uit een rebound na een hard schot van Iven waar de keeper zichtbaar moeite mee had.

Marcus liet vervolgens met zijn tweede doelpunt voor de zoveelste keer zien over een geweldig afstandsschot te beschikken: 1-3. Daarna volgde een opmerkelijke beslissing van de jonge spelbegeleider, maar die leidde gelukkig niet tot een doelpunt, omdat de tegenstander de penalty over schoot. De 1-4 was één van de mooiste aanvallen van de wedstrijd: opkomend vanaf de rechterkant gaf Hidde een prachtige voorzet op Thomas die direct binnenschoot.

Ondanks het overwicht viel toch de 2-4, maar al snel breidden we de voorsprong weer uit. Thomas en Marcus toonden daarbij dat een uitgebreide versie van de één-twee ook vanaf de aftrap kan, waarbij Thomas mooi én met links binnenschoot: 2-5.

Helaas verslapte onze verdediging na de rust waardoor de tegenstander nog akelig dichtbij kwam tot 4-5. De spanning in de wedstrijd nam daardoor toe en dat was zowel aan de spelers als aan het publiek te merken. Gelukkig bleven we telkens onze voorsprong behouden en viel er nog een aantal mooie doelpunten aan onze kant.

Zo maakte Iven met een prachtig afstandsschot vanuit stilstand 4-6 en ook de 4-7 kwam van de (ditmaal linker)voet van Iven na een mooie aanval via Felipe en Timme.

Ook Reza maakte nog een mooie goal door na een soloactie met zijn gouden linker keihard de 4-8 binnen te schieten. Na de 5-8 profiteerde Thomas van een slordige pass van de keeper van de tegenpartij en breidde de voorsprong uit naar 5-9. Aan het slot werd het nog heel spannend door twee tegentreffers, maar gelukkig bracht Iven vanuit een corner met een perfecte krul de eindstand op 7-10.

De overwinning werd in de kantine van Almere gevierd met limo en een lekkere koek van Hidde die na de korte stop de JO8-2 gaat versterken; bedankt voor je inzet en succes namens ons allen! Onze eerstvolgende competitiewedstrijd zal pas op zaterdag 7 maart a.s. plaatsvinden. We spelen dan om 9:45u thuis tegen Baarn JO8-1. Hopelijk zien we jullie dan langs de lijn!