JO11 selectie volgt clinic balbeheersing

Publicatiedatum: 11-02-2021

Lekker voetballen begint met controle over de bal. Om die controle te vergroten ontwikkelde Coerver coaching NL 99 balbeheersings oefeningen. Trainer Patrick Kreuning volgde in 2017 een cursus bij Coerver in Amsterdam en leerde zichzelf in de afgelopen jaren alle 99 skills. "Ik pas de balbeheersingsoefeningen sindsdien toe in de trainingen van mijn eigen team. Nu wil ik andere teams ook verder helpen." Onlangs starte hij met de JO11 selectie een zes weken durende clinic.

De spelers leren in zes trainingen 36  verschillende balbeheersings oefeningen. Meedoen vraagt serieuze inzet van de jeugd: aan het eind van iedere training krijgen de spelers huiswerk mee. Het huiswerk bevat één oefening, deze moeten ze gedurende de week oefenen en de training erna aan de trainer laten zien. Na zes weken volgt de eindtest waarin de spelers alle oefeningen moeten herhalen en kunnen laten zien dat ze deze beheersen. 

Patrick: "Als er andere teams zijn die ook graag een clinic willen hoor ik het graag. Ik maak met plezier ruimte vrij in mijn agenda."