JO10-2 zet winnende lijn voort

Publicatiedatum: 15-09-2020

JO10-2 zet winnende lijn voort

Aangezien Victoria en SDO nagenoeg dezelfde shirtjes hebben, besluit Victoria om hun shirts binnenste buiten te dragen, zodat de kleuren wat minder zichtbaar zijn. Het fluitje gaat, we gaan starten, vandaag spelen we vier kwarten, zoals de regels ook eigenlijk aangeven, alleen kiezen wij er vaak voor om twee helften te spelen. We hebben van de week helaas afscheid genomen van Mick. Hij heeft besloten in JO10-3 te willen spelen en vanuit dat team deed Tom vandaag met ons mee.

Victoria laat er direct geen gras over groeien, vanaf de eerste minuut zijn ze sterk en spelen fel. En dat terwijl onze jongens nog wat slaperig over komen en wat slordig voetbal laten zien. Dit resulteert er dan ook in dat Victoria de aanval in kan gaan, niet gedekt wordt en we de aanvaller laten uithalen op doel. De bal knalt hard in de kruising. 1-0 achter. Al vrij snel geven we Victoria weer een kans, maar dit keer zorgde onze keeper, Ryan, voor de redding. Vervolgens schiet Ryan de bal ver uit richting Tobias. Tobias heeft de bal snel onder controle, kijkt goed om zich heen en ziet Bob vrij staan. Met een hele beheerste voorzet belandt de bal voor de voeten van Bob en hij haalt snoeihard uit: 1-1! En daarmee eindigen we de eerste 10 minuten. Maar zoals ze zeggen: "Dat had net zo goed andersom kunnen wezen".

De 2e kwart laten we al wat beter voetbal zien. We spelen meer samen en over de breedte van het veld. We gaan weer de aanval in en Tobias weet de bal met een sluw lobje over de keeper van Victoria heen te schieten. We staan weer voor, maar makkelijk hebben we het niet. Onze coach moet hard werken om de jongens bij de les te houden. Hij zal geen stem meer over hebben... De keeper van Victoria weet enkele van onze aanvallen te stoppen. Maar ook Ryan staat weer goed te keepen en redt ons ook enkele keren. Dan lijkt ons slordige spel ineens over te slaan naar Victoria. Ook daar begint het wat rommelig te worden en onze jongens besluiten om daar direct gebruik van te maken. Eerst breekt Jim vrij simpel door de verdediging heen, haalt uit, keeper blokt de bal, maar komt voor de voeten van Tobias terecht. Tobias haalt uit richting doel waar Bob al klaar staat om de bal in te koppen. 1-3! Niet veel later vallen we weer aan en is de opbouw subliem. Jim, Tobias en Safouan weten elkaar goed te vinden, tikken wat heen en weer en uiteindelijk haalt Safouan uit voor een doelpunt. We gaan de rust in met een 1-4 voorsprong!

Na de rust gaat Bob keepen en Ryan draait in de wissel met de andere verdedigers mee. Bob wordt gelijk op de proef gesteld, want Victoria wil natuurlijk de puntjes terugpakken. Meerdere schoten op doel eindigen in knappe reddingen van Bob. Maar ook de verdediging stond weer als een huis. Thomas, Daniel en Jim laten goed zien hoe belangrijk het is om een goede verdediging te hebben. Ook wij creƫren wat kansen deze kwart, maar weten daar nog geen doelpunt uit te halen. Uiteindelijk breekt Tobias wel door en maakt zijn 2e doelpunt deze wedstrijd. Dan rommelt het aan onze kant weer een beetje en daar maakt Victoria gebruik van door hun 2e doelpunt te scoren. We eindigen de 3e kwart met een 2-5 voorsprong.

Het laatste kwart breekt aan. Victoria wil punten terugpakken en blijft fel spelen tot aan het einde. Hierdoor is het nog steeds hard werken voor ons team. Maar dat lukt best aardig. Waar we wat slordig begonnen, gaat dit gedurende het verloop van de wedstrijd eigenlijk steeds beter. Het positiespel, het samenspelen, elkaar zien en met elkaar communiceren... we zien het allemaal voorbij komen. Zo ook Tom. Hij wordt goed gevonden door het team, weet door te breken en de bal weer af te geven. Het oogde heel natuurlijk alsof hij altijd al bij ons speelde! De wedstrijd loopt bijna op zijn einde. Thomas besluit nog even keihard uit te halen van afstand en de bal belandt zo het net in. Wat een uithaal! We eindigen daar de wedstrijd mee. De JO10-2 wint met 2-6 en zetten de vorige week ingezette stijgende lijn voort!

Ook dit keer was er weer veel publiek aanwezig. Dat is zo leuk om te zien! Volgende week mogen we weer thuis, dan komen jullie toch weer kijken? Zaterdag 19 september om 08.30 uur thuis. Tot dan!